Uşak İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve ilçe yönetimi, ani bir kararla görevden alındı. Ağustos ayının sonuna doğru İYİ Parti Uşak İl Başkanlığı görevinden yine genel merkez kararıyla el çektirilen Şener Toköz ve ekibiyle anlaşamadığı uzun zamandan beri iddia edilen Hakan Savaş’ın o dönemde, İYİ Parti Genel Merkezi’nde temaslarda bulunduğu ve göreve devam edeceği yönünde karar verilmişti. Hakan Savaş’ın görevden alınmasının ardından yerine kimin geçeceği de merak edilmeye başlandı.

Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!

İYİ Parti Uşak İl Yönetimi’nden bağımsız ayrı bir parti binasında faaliyet gösterdiği gerekçesiyle de eleştirilerin odağında olan Hakan Savaş ve ekibiyle ilgili karar şöyle bildirildi: “04 Ekim 2022 tarihi itibariyle, İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun verdiği yetki ile Genel Başkan Sayın Meral Akşener tarafından İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve İlçe Yönetimi görevinden el çektirilmiştir”.

UŞAK İYİ PARTİ, SON DÖNEMLERDE İÇ TARTIŞMALARLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Uşak İYİ Parti, son dönemlerde sık sık iç tartışmalarla gündeme gelmeye başladı. İlk olarak daha önce partide kadın kolları başkanlığı görevi yapan Meltem Aksoy’un bir önceki dönem İl Başkanı Şener Toköz tarafından görevden el çektirilmesi üzerine parti içindeki sorunlar ayyuka çıktı. İYİ Parti Uşak İl Binası’nda, Ağustos ayının başında, Genel Merkez’den gelen yöneticilerin bulunduğu bir günde, Meltem Aksoy toplantıya alınmamış ve bunun üzerine kavga çıkmıştı. Olay, güvenlik birimlerine intikal etmiş ve konu bazı basın yayın organlarında da geniş bir şekilde işlenmişti. Bu olayın ardından, dönemin İl Başkanı Şener Toköz ve ekibi için 10 gün içinde görevden alma kararı verilmişti. Yine Genel Başkan Meral Akşener tarafından karar tebliğ edilmiş ve İYİ Parti Uşak İl Başkanlığı görevine İl Genel Meclisi Üyesi olan Ayşegül Obalı getirilmişti.

ŞENER TOKÖZ, PARTİSİNE KARŞI MUHALEFET ETMEDİ

1 Eylül’de görevi devreden Toköz, partisine karşı her hangi bir hizip hareketi içinde olmayacağını ve yeni yönetime destek vereceğini ifade etmişti. Toköz, yeni yönetime ve il başkana destek vereceğini her zaman yanlarında olacağını hiçbir küskünlüğün bulunmadığını belirterek, “Genel Başkanım Sayın Meral Akşener hanımefendi ile birlikte çıktığımız yolda bugüne kadar İYİ Parti'nin bana verilen her kademesinde ki görevlerimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. 3 seneye yakın süredir de il başkanlığı görevimi her türlü zorluklara karşı göğüs gererek, mücadele ederek hakkaniyetli davranarak yerine getirmenin gururunu yaşıyorum. Bu vesile ile il başkanlığı görevimden işlerimin yoğunluğundan dolayı istifa ederek, İYİ Parti bayrağını Uşak’ta özveri ile çalışıp, bu bayrağı bir adım daha ileri taşıyacağına inandığım yeni il başkanıma bırakmanın mutluluğu ile İl ve ilçe teşkilatlarıma, il genel ve belediye meclis üyelerime, partimizin kıymetli üyelerine ve Uşak halkına teşekkür ediyorum. İl başkanlığı görevimden istifa etmem ülkem, milletim ve partim için mücadeleyi bıraktığım anlamına gelmesin. Genel Merkezimizin ve Genel Başkanımın uygun gördüğü görevde, aynı zamanda; Yeni il başkanımla birlikte mücadelemize devam edeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

HAKAN SAVAŞ VE YENİ YÖNETİMİN UYUMSUZ OLDUĞU İDDİASI

Şener Toköz ve ekibinin görevi devrinin ardından da İYİ Parti Merkez İlçe ve il yönetiminin arasının düzelmediği tekrar gündeme geldi. Kamuoyunda sık sık anlaşmazlıklar olduğuna dair iddiaları güçlendiren konu ise, Merkez İlçe binasının başlı başına ayrı bir yerde faaliyet göstermesi oldu. Kentteki bütün siyasi partilerin il ve ilçe teşkilatları aynı binada faaliyet gösterirken, İYİ Parti’nin teşkilatlarının bir noktada olmaması eleştirilerin başında geliyor. Son olarak Hakan Savaş ve ekibinin görevden el çektirme kararında anlaşmazlığın etkili olduğu iddia ediliyor. Savaş’ın görevden alınmasıyla ilgili medya da ikiye bölünmüş durumda. Bazı basın ve yayın organları Hakan Savaş’ın iyi muhalefet yaptığını ve bu nedenle partinin seçimlerde mutlaka kendisine ihtiyaç duyacağını öne sürüyor. Buna karşın başka mecralarda ise, Hakan Savaş’ın parti içinde iki başlılığa yol açtığı ve eleştirdiği konuların dayanağı olmaması nedeniyle, partiyi ve yönetimi zora soktuğu öne sürülüyor.

Editör: TE Bilişim