Muhammet Gür: Gençlerin en büyük sorunu işsizlik, termal turizmle iş alanları açacağız Muhammet Gür: Gençlerin en büyük sorunu işsizlik, termal turizmle iş alanları açacağız

Uşak Belediyesi’nin Ocak 2020’den itibaren su faturalarına yaptığı yüzde 50’lik zammın vatandaşın belini büktüğünü belirten İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, Türkiye’de suya en fazla zam yapan belediyenin Uşak olduğunu ve bu konunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. 
Uşak Belediyesi’nin Aralık 2019 Meclis toplantısında, AK Partili üyelerin evet oylarıyla suya yüzde 50 zam yapıldı. Buna göre 30 metreküp olan kullanımlarda, 1 TL 83 kuruş olan fiyat, 2020 itibariyle, 2 TL 75 kuruşa çıktı. 
Su fiyatlarına yapılan zamma, Uşak’taki bazı sivil toplum kurumları ve siyasi partiler tepki gösterirken, Uşak Belediyesi yönetimi ise bu konuda her hangi bir açıklama yapmadı. Su zammına bir tepki de İYİ Parti Uşak İl ve Merkez İlçe Teşkilatları’ndan geldi. İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz ve Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, düzenledikleri basın toplantısıyla, su zammının vatandaşı ekonomik anlamda zora soktuğunu bildirdi. 
Su faturalarının Türkiye’de en çok zamlandığı kentin Uşak olduğunu dile getiren Şener Toköz, “Su vatandaşın temel gereksinimi ve hayatın olmazsa olmazı. Belediyenin su fiyatlarına yaptığı afaki zam, vatandaşımızın belini bükmüştür ve bu konuda partimiz Uşak Belediye Meclisi nezdinde gerekli mücadeleyi ortaya koymuştur. Fakat AKP’li üyelerin oylarıyla su zammı oylanmış ve Uşak halkı 2020’den itibaren suyu en fazla zamla kullanan kent haline gelmiştir. Parti olarak bu duruma karşıyız ve ekonomik anlamda zor günler yaşayan vatandaşlarımızın yükünün ağırlaştırılması yerine, hafifletilmesi taraftarıyız. Bu noktada mücadelemizi her kulvarda sürdüreceğiz ve bu yanlıştan dönülmesi için gerekli çalışmaları ortaya koyacağız” dedi. 
Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş da, “Vatandaşlarımızla konuşuyoruz ve bize su faturalarının çok fazla geldiğini ifade ediyorlar. 100 TL ila 150 TL arasında su faturası görenler var ve bu rakam çok afakidir. Önceleri 5 su faturası, 1 elektrik faturasına anca denk geliyordu. Şimdilerde ise elektrik ve su faturaları neredeyse eşitlendi. Doğalgaza ve elektriğe yapılan zamlarla kabaran faturalar, su zammıyla iyice şişti ve vatandaşımızın belini büktü. Bizler İYİ Parti Uşak Teşkilatları olarak, halkımıza yapılan bu zulme tepkiliyiz ve bunun telafisi için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilişim