Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!
    Ankara ve İzmir arasında ulaşımı daha kısa sürede sağlayacak olan ve Uşak'ın da uğrak noktaları arasında yer aldığı hızlı tren hattıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Uşak bazında yapılan çalışmalar kapsamında, Ulubey'e bağlı Gedikler köyü ve Eşme'nin Ahmetler Köyü'nde hızlı tren hattı altyapısı kuruluyor.   Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, hızlı tren hattının kente artı değer katacağını ve yakın bir zamanda çalışmaların tamamlanmasıyla, İzmir ve Ankara'ya ulaşımın daha ucuz ve hızlı bir şekilde sağlanacağını ifade etti. 


    
Geçtiğimiz yıl, Ankara-İzmir arası hızlı tren hattı için kamulaştırma, proje ve güzergah çalışmalarının tamamlandığını belirten Mehmet Altay, "Hızlı tren hattı ilimiz için önemli faydalar sağlayacak olan bir projemizdir. Projenin bir an önce hayata geçmesi için geçtiğimiz yıl dönemin Ulaştırma Bakanı ve şu anda Başbakanımız olan Sayın Binali Yıldırım ile yoğun görüşmeler yaptık. Kendi Uşak'a geldiğinde de projenin bir an önce sonlanacağını ve hayata geçeceğini müjdeledi. Projemiz kuru lafta kalmadı ve çalışmalar sürüyor. Son olarak Ulubey ve Eşme'deki köylerimizde altyapıyla ilgili gerekli faaliyetlere geçildi. Hızlı tren hattı, Uşak'ta bir devrim niteliğinde olacaktır" dedi. 


  
UŞAKLI EN FAZLA İZMİR'E GİDİYOR   
 Hızlı tren sayesinde Ankara ve İzmir arasındaki ulaşımın kısa sürede sağlayacağını kaydeden Mehmet Altay, "İlimizden özellikle İzmir'e yoğun bir trafik var. İzmir'in bize yakın olması ve sağlık noktasındaki imkanları nedeniyle, vatandaşımız bu kente daha fazla rağbet gösteriyor. Hızlı tren hattı hayata geçtiğinde İzmir ve Uşak arasındaki zamanı üçte bire düşüreceğiz. Özellikle sağlık için İzmir'i tercih eden vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlanacak. Hızlı tren hattı ekonomik anlamda da getiriler sağlayacak. Uşak, İzmir ve Ankara arasındaki inci kentlerden birisi haline gelecek" diye konuştu. 


 
Editör: TE Bilişim