TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var! TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var!
HABER: ALİ ARASLI///

Uşak’ta yaklaşık 110 bin metrekarelik alanda uygulanması planlanan ve şimdiye kadar belli bir kısmı tamamlanan kent park projesinin Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredildiği öne sürüldü. Savaş, "Projenin komple yeşil alan olmasını istiyoruz ve aslına sağdık kalınmalı diye düşünüyoruz. Bize şunu diyebilirler, belediyenin borcu çok ve burayı satmak zorundayız. AKP’li belediyelerin yaptığı usulsüzlüğün bedelini halk mı ödeyecek. Orada bir inşaat yapılmasına sonuna kadar karşıyız" dedi. Konuyla ilgili bilgi veren Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, alanda devasa inşaatlara izin verilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, " Bakanlık artık millet bahçelerini kendisi yapıyor.  Stadyum alanı kesin ve net bir şekilde AVM olmayacak ve şu anda orada net olan tek konu cami projesinin yeridir. Millet bahçesine AVM olmaz ve biraz düşünen birileri bunun farkında olur" dedi. 

HAKAN SAVAŞ: YANDAŞLARA YENİ RANT ALANI MI AÇMAK İSTİYORLAR?
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, kent park projesinin Uşak Belediyesi tarafından TOKİ’ye devredildiğini ve bununla ilgili durumun net olmadığını söyledi. Kent park projesinin belediyenin kontrolünden çıktığını savunan Hakan Savaş, TOKİ’nin proje karşılığında ne alacağının belirsizliğini koruduğunu ve buradaki bazı alanlara inşaat yapılacağını düşündüklerini kaydetti.  “Kent park projesi neyin karşılığında TOKİ’ye verildi? Proje aslına bağlı olarak mı devam edecek, yoksa TOKİ yeni projeler mi uygulayacak?” diyen Hakan Savaş, şöyle konuştu: “Bunun cevaplarını Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın vermeli. Bu proje yeşil alan projesiydi ve bildiğiniz gibi spor salonu yıkıldı ve şimdi sıra stadyum ve öğretmen evinde. Orada yandaşlara yeni rant alanları açmak istiyorlar ve biz İYİ Parti olarak sonuna kadar bunun karşısındayız. Projenin komple yeşil alan olmasını istiyoruz ve aslına sağdık kalınmalı diye düşünüyoruz. Bize şunu diyebilirler, belediyenin borcu çok ve burayı satmak zorundayız. AKP’li belediyelerin yaptığı usulsüzlüğün bedelini halk mı ödeyecek. Orada bir inşaat yapılmasına sonuna kadar karşıyız.” 

UŞAK BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ZEYNEP CEYLANER: BURADA SADECE MİLLET BAHÇESİNİN İHTİYAÇLARINA GÖRE BİNA OLUR, ONUN HARİCİNDE KATLI VEYA AVM TARZI BİNALAR OLMAZ
Konuyla ilgili telefon üzerinden bilgi veren Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, söz konusu alandaki projenin TOKİ tarafından yapılacağını ve yine belediyenin de söz sahibi olacağını söyledi. Kent park projesiyle ilgili sön dönemlerde yoğun bir bilgi kirliliği oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Zeynep Ceylaner, “Burada büyük bir inşaat alanı olmaz. Burada Millet bahçesine hizmet edecek binalar olur ve stadyum da yapılıp süreç içinde taşınacak ve bunu da bekleyeceğiz. Muhtemelen büyük bir meydan olur orası ve şu anda her hangi bir netlik yok. TOKİ burada hafta içi ölçümleri yaptı ve çalışma ne zaman sonuçlanır ve belli değil. Bakanlık artık millet bahçelerini kendisi yapıyor.  Stadyum alanı kesin ve net bir şekilde AVM olmayacak ve şu anda orada net olan tek konu cami projesinin yeridir. Millet bahçesine AVM olmaz ve biraz düşünen birileri bunun farkında olur.  Bu tip alanlarda mülkler genelde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nündür ve kullanma izni de resmi protokollerin ardından ilgili kurumlara tanınır” dedi.


ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI UŞAK’A GELDİĞİ GÜNDEN BERİ KENT PARK ALANI TARTIŞMASI KONUSU OLDU
Kent park alanı son dönemlerde en sık tartışma konularının başında geliyor. 3 Ağustos 2019 Cumartesi günü Uşak’ı ziyaret eden ve valilikte yapılan toplantının ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kent park alanına 3 bin kişilik bir cami yapacağız” diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni bir tartışmayı başlatmıştı. Kent park alanına yapılacak olan cami projesine kentte yoğun bir tepki gelmiş ve cami yerine eğitim alanları veya müze gibi unsurların bulunması gerektiği ortaya konmuştu. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise söz konusu tartışmaya, “Objektif olarak baktığımız da bu tüm şehir için ciddi bir ihtiyaç. Şehir merkezimizde, kalabalık bir topluluğa cevap verebilecek camiimiz yok.  Çakaloz Camii, Ulu Camii, Burma Camii şehrimizin merkezinde fakat çoğu zaman cemaat kaldırımda namaz kılmak zorunda kalıyor veya cenaze törenlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. İşte, yapılmasını planladığımız camiimiz bu ihtiyaca cevap verecek” sözleriyle yanıt vermişti. 
 
Editör: TE Bilişim