Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak'taki seçim şokunu yakından incelemeye aldı. Uşak'ta Ali Erdoğan'ın adaylığına karşı çıkılmış ve parti yerel seçimlerde adeta dip yapmıştı. CHP'de Ali Erdoğan'ın adaylığı durumunda seçimi kazanacaklarını düşünen İl Yönetimi'ne parti içindeki bazı gruplar karşı çıktı. Yapılan baskılar sonucunda Uşak ve Adana özel olarak incelendi ve Uşak'ta Bülent Yazgan'ın aday olmasına karar verildi. 

30 Mart'ta sandıktan ağır bir yenilgiyle çıkan CHP'deki bu durum Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dikkatini çekti. Parti içindeki yaklaşık 300 kişilik bir grubun baskısıyla Ali Erdoğan'ın aday yapılmaması ve seçimin kaybedilmesi üzerine inceleme sinyali veren Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'ten Utku Çakıröz'e yaptığı açıklamada, yenilginin hesabını soracağının sinyalini verdi. Kılıçdaroğlu, "Sandıktan ‘daha çok çalışın’ mesajı çıktı. Her kapıyı çalıp, evlere girip projelerimizi anlatmalıyız. Kadın kollarımıza büyük görev düşecek” dedi. Antalya, Mersin ve Artvin gibi CHP’li belediyelerin AKP’ye kaptırılması için “Onlar kazanmadı, biz kaybettik. Hatay’ı kazandığmız gibi Uşak’ı, Adana’yı da alabilirdik. Bu kayıpların nedenlerini iyi değerlendirmeliyiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim