CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  5-6 Eylül tarihlerinde seçimli kurultay yapılacağını açıklamasının ardından, Uşak İl örgütünden Kılıçdaroğlu’na destek geldi. Uşak adına 7 delegenin oy kullanacağı kurultayda İl Başkanı Horasan'nın Kılıçdaroğluna tam destek olduğu öğrenilirken, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın karşısında olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak  İl Başkanı Bülent Horasan, CHP Uşak İl örgütü olarak 5-6 Eylül’de yapılacak kurultay öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıkladı.

 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak kurultay öncesinde yaptığı açıklamada, Uşak adına il başkanı olarak kendisinin,  Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey İlçe delegelerinin oy kullanacağını belirten Horasan, “Uşak İl örgütü olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek olacağız” dedi.

CHP Uşak İl örgütünün Kılıçdaroğlu’nun arkasında sonuna kadar dimdik duracaklarını belirten Horsan, “Sayın Genel Başkanımız, tabir yerindeyse 24 saat partisi için çalışmaktadır. Varını yoğunu partisine veren bir genel başkanın şimdi yıpratılmak istendiğini görüyoruz. Bunu üzüntüyle karşılıyoruz. Uşak il Örgütü olarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin daha çağdaş ve daha özgürlükçü bir ülke olacağına, demokratik, laik, adalet ve hukukun hâkim olduğu bir ülkeyi yeniden inşa edeceğine olan inancımızla, güvenimiz ve desteğimizle yolumuza devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de Genel Başkanımızın dimdik arkasındayız” ifadesini kullandı.

"PARTİMİZ KURULTAYDAN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR"

CHP’NİN 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak kurultayda kısmi de olsa tüzük değişikliği yapılacağını da belirten Horasan, “Bu kurultayda yapılacak tüzük değişiklikleri ile hem CHP hem de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu güçlenerek çıkacaklardır. Biz Uşak İl Örgütü olarak tüzük değişikliklerinde de Genel Başkanımıza da Uşak İl Örgütü olarak destekliyoruz.. Güçlenerek çıkacağımız bu kurultaydan sonra, hepimiz Genel Başkanımızla birlikte gece gündüz çalışarak, 2015 genel seçimlerinde zafer kazanacağız.  Ülkenin içinde bulunduğu karanlık tablodan ancak, CHP iktidarıyla aydınlığa çıkabiliriz” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ YILMAZ KARŞI

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu

CHP kurultaylarında Uşak; İl başkanı, Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey idelegeleri ve CHP Uşak Milletvekili olmak üzere 7 delege ile temsil ediliyor. CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan,  Kılıçdaroğlu'nu destekliyor. İlçe delegelerinin de genel başkan lehinde oy kullanması bekleniyor. İl Başkanı Horasan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek açıklaması yaparken, 7. delege CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’dan hiç bahsetmemesi dikkat çekti.

Aslında bu kurultay kararı, 10 Ağustos’ta yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yüzde 38.4 oy oranında kalmasına tepki gösteren ve kendilerini, “Ulusalcı kanat” olarak tanımlayan Milletvekilleri: Emine Ülker Tarhan, Dilek Akagün Yılmaz, Süheyl Batum, Birgül Ayman Güler, Nur Serter ve İsa Gök’ün TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek, altı imzayla yayınladıkları bildiride seçimli kurultay istemesi üzerine alındı.

Kendilerini ulusalcı tanımlayan bu 6 milletvekili, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve yönetiminin derhal istifa ederek, seçimli kurultay yapılmasını istediler. 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak seçimli CHP Kurultayında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP TBMM Grup Başkan Vekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Genel Başkanlık için aday olduğunu açıkladılar.

CHP kulislerinde, ulusalcı kanat milletvekilleri ile birlikte hareket eden CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın kesinlikle Kılıçdaroğlu’nu desteklemeyeceği, diğer Genel Başkan adayı Muharrem İnce, ya da Genel Başkan Adayı olacağı dillendirilen Emine Ülker Tahran’ı destekleyebileceği konuşuluyor.

Editör: TE Bilişim