Merkez Bankası eski Başkanı Uşaklı Durmuş Yılmaz da hesap hatası yaptı Merkez Bankası eski Başkanı Uşaklı Durmuş Yılmaz da hesap hatası yaptı

Uşak İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısı 17. Oturumuna, Eşmeli üyelerin “Şerefsiz” tartışması damgasını vurdu. AK Parti Eşme İlçesi İl Genel Meclisi Üyesi Alettin Furtuna, kendisini suçlayan CHP Eşme Üyesi Yılmaz Tozan’a, “Hakkımdaki iddialarını ispatlayamazsa şerefsizdir” dedi. Tozan, isim vererek 6 bin TL para alındığını ve bunun protokolü olmadığını söyleyince İl Genel Meclisi karıştı.

Eşme İlçesinin Kolonkaya Köyünde üç gündür süren, “Kişiye özel yol” tartışması, 17. Oturumda “Şerefsiz” tartışmasına döndü. Furtuna’nın bu ithamına cevap veren CHP Eşme İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Tozan, Eşme de gölet yapımı karşılığı Mehmet Sığırcı adlı şahıstan 6 bin TL alındığını, bunun karşılığında herhangi bir protokol imzalanmadığını varsa bu protokolü getirmelerini istedi. İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Nadi Sancar da bu protokolün olsaydı, toplantıda gösterilmesi gerektiğini, yarın yapılıp getirilen protokolü kabul etmeyeceklerini söyledi.

“AKRABAM DEĞİL”

İl Genel Meclisi normal gündemi bittikten sonra,” Dilek ve Temenniler” bölümünde söz alan AK Parti Eşme İl Genel Meclisi Üyesi Alaettin Furtuna, CHP’li üye Yılmaz Tozan’ın kendi hakkında iddialarına cevap vermek istediğini belirterek şunları söyledi:

“Yılmaz Bey’in bahsettiği yol su deposuna giden bir yoldur. Buradan herkes gelip geçmektedir. Bu yolun kenarlarında da tavuk çiftlikleri vardır.  Bu yolda yapılan kumlama köy muhtarının bilgisi dahilindedir. Tavuk çiftliğinin sahibi, AK partili üyelerin akrabası değildir. İl Özel idaresi yolu kumlayacak diye tavuk çiftlikleri başka yere mi taşısın?” dedi

Furtuna, “Yılmaz Bey bana sataşarak meşhur olmak istiyor. Eğer aklında milletvekilliği varsa,  genel başkanımıza sataşarak meşhur olmasını  tavsiye ediyorum. Yılmaz Bey AK Parti hükümetini beğenmiyor. Ama AK parti hizmetlerinden yararlanmak için bizden önde koşuyor.  Yılmaz Bey, kılavuzunu değiştirisin. İddialarını kanıtlamaya davet ediyorum. Kanıtlamazsa şerefsizdir” ithamında bulundu.

MHP Grup başkan Vekili İbrahim cevher de Furtuna’nın suçlamalarından nasibini aldı. Furtuna, “İbrahim Bey, Yılmaz Bey’in suçlamalarını boncuk bulmuş gibi, “İl özel idare hata yaptı diyerek seviniyor” suçlamasında bulundu.

Furtuna’nın suçlamaları bir anda ortamı gerdi. Tozan, “Eşme de Mehmet Sığırcı’dan gölet yapımı karşılığı 6 bin TL alındı. Bunun protokolü nerede? Varsa protokolü, Mali Hizmetler Şube Müdürü gidip 10 dakikada alsın gelsin. Özür dilemeye ve dediklerimi geri almaya hazırım. Bundan, İl Özel İdare yöneticilerinin de haberi var. Sayın Genel sekreter Servet Ecemiş. Susmayın protokolü getirin de görelim. O zaman söylediklerimi geri alır ve hepinizden özür dilerim” diye bağırdı. Tozan’ı CHP Grup Başkan Vekili Nadi Sancar ve CHP’li üye Veli Özer dışarı çıkardılar.

MHP Grup başkan Vekili İbrahim Cevher de, “Sayın Furtuna benimle uğraşacağına, İl izel İdaresi araçlarını hangi AKP’li üyenin oğlunun servisi yıkıyor? Onu açıklasın” dedi.

CHP Grup başkan Vekili nadi Sancar da, “Mecliste 3 gündür gündeme gelen yola su deposu, mezar yolu bir sürü bir şeyler yakıştırdılar. Burada konuşulup basının gündemine gelince yolu yapmışlar. Ancak, tavuk çiftliği yolu su deposu ve mezar yolunun ilerisindedir. Protokolü istedik. Toplantıya getiremediler. Yarın getirseler de biz kabul etmiyoruz. İl Genel meclisi ve ;İl Özel İdaresi’nde neler olduğu derhal kamuoyuna açıklamalıdır”  ifadesini kullandı.


 

 

Editör: TE Bilişim