MHP Uşak İl Teşkilatına 16 yıl sonra gelen milletvekilliği yaramadı. Sosyal medyadaki paylaşımları yüzünden İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Ali Erdurmuş ve Alpay Özgür, MHP’den ihraç edildiler. Erdurmuş karar itiraza hazırlanıyor.

Sosyal medyada bulundukları paylaşılmadan dolayı İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen MHP Uşak eski İl Başkanı, Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili Aday Adayı Alpay Özgür ile 7 Haziran seçimlerinde MHP Uşak Milletvekili Aday Adayı Ali Erdurmuş, partiden ihraç edildiler.  Öte yandan MHP İl Teşkilatı’nda aralarında İl Genel Meclisi üyesi ve Belediye Meclisi üyesi bazı isimlerinde bulunduğu bir grubun daha ihracı olacağı söylentileri de devam ediyor.

“ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER BABASINI ASMIŞ”

Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu

Geçen hafta İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen 25. Dönem MHP Uşak Milletvekili Aday Adayı Ali Erdurmuş ve eski il başkanı, Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili Aday Adayı Alpay Özgür hakkında İl Disiplin Kurulundan, “partiden kesin ihraç” kararı çıktığı öğrenildi.

7 Haziran Genel seçimlerinde, 16 yıl sonra Uşak Milletvekili çıkaran MHP’de sular durulmuyor.  Seçim sonuçları ile ilgili sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda MHP’yi başarısız bulduklarını ifade eden Özgür ve Erdurmuş, konu hakkında bir açıklama yapmazken, düşüncelerini yine sosyal medya kanalıyla açıklmayı tercih ettiler.

Alpay Özgür, kendine ait sosyal paylaşım sayfasında, MHP Uşak İl başkanı Ali Kurt’u ve yönetimini hedef aldığı algısı yaratan paylaşımında şu ağır sözleri yayınladı:

“Son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili bazı arkadaşlar soruyor, Ne oluyor diye?, Ne olacak;

Ne oldum delisi soysuz kişi, eline yetki geçince yakınlarına kötülükler yapmakla işe başlar.

Başka bir ifadeyle "Çingeneye beylik vermişler önce babasını asmış" atasözünde vücut bulan durumdur bizimkisi...”

ERDURMUŞ KARARA İTİRAZA HAZIRLANIYOR

Milletvekilliği aday adaylığı döneminde, “Halkın ve MHP tabanın aday adayı” sloganıyla hafızlara yer eden Ali Erdurmuş da ihraç kararıyla ilgili değerlendirmeyi sosyal medyadan yapmayı tercih etti. Erdurmuş paylaşımında, “Bugün itibariyle MHP Uşak Teşkilatının almış olduğu karar ile MHP üyeliğinden ihraç edildim. Önce partimize şehrimize bana ve kararı alanlara hayırlı uğurlu olsun. Ufacıkta olsa hakkım varsa bu davaya helal olsun. Her ne olursa olsun çok şükür Ülkücüyüm buda böyle bilinsin. Saygılarımla” ifadesini kullandı. Öte yandan, Erdurmuş’un İl Disiplin Kurulu kararına itiraz etmeye hazırlandığı öğrenildi.

İHRAÇ KARARLARININ ARKASINDA PARTİ İÇİ ÇEKİŞMELER Mİ YATIYOR?

 MHP Uşak İl Teşkilatı’nda ihraç ve cezalandırılmaların arkası gelecek gibi görünüyor. Kulislerde; MHP Uşak İl Genel Meclisi üyeleri İbrahim Cevher, Necmi Dursun ve Nevzat Yılmaz gibi yıllarını MHP’ye vermiş isimlerin, seçimlerde yeterince çalışmadıkları” gerekçesiyle partiden istifalarını istendiğini, yoksa ihraç edilecekleri şeklinde tehdit edildikleri söylentileri yayılıyor.

Yine MHP camiasında yaygın kanı ise; “İihraç ve istifa istemlerinin parti içerisinde, güçlü ve etkin isimlerin, ileride aday veya il yönetimlerinde görev almalarına engel olmak için önlerini kesme operasyonu olduğu” yönünde.

Editör: TE Bilişim