Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
 AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi ile İlgili çalışmalrın hızlandırıldığını, acil kamulaştırma kararı alındığını ve Uşak’a 3 bin kişilik yeni bir spor salonu için ihalenin yapıldığını duyurdu. Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi için alınan acil kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Yeni 3 bin kişilik spor salonu için de ihale yapıldı. AK parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Atatürk Spor Salonu’nun yıkılmasından sonra hızla yeni salon inşaatının başlayacağını açıkladı.

“SÖZ VERDİK YAPIYORUZ”

Altay, “Daha önce söz verdiğimiz gibi Ankara-İzmir Hızlı Tren hattı İlimiz Uşak sınırları içerisinden geçecektir. Bu kapsamda Ankara-Afyonkarahisar hattının ihalesi yapılmış, 11.06.2012 tarihinde sözleşme imzalanarak çalışmalara başlanmıştır. Bu hattaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir” dedi. Altay yazılı açıklamasında, “Afyonkarahisar-Uşak (Eşme) hattının da proje ve güzergah çalışmaları bitmiş, hattın bir an önce ihaleye çıkması ve çalışmaların başlaması hususunda Milletvekili arkadaşım Alim Tunç ile birlikte Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile yaptığımız görüşmeler neticesinde acele kamulaştırma kararı 8 Mart 2016 tarihli yayımlanan Resmi Gazete ile yürürlüğe girmiştir. 8 mart 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, Bakanlar Kurulunun acele kamulaştırma kararıyla ilgili kararname ekinde de görüleceği gibi, güzergah haritası ve acele kamulaştırması yapılacak olan parseller belirtilmektedir” bilgisini verdi

“3 BİN KİŞİLİK YENİ SPOR SALONU HEMEN YAPILACAK”

Altay, “Ayrıca yine Gençlik ve Spor Bakanımız nezdinde yaptığımız görüşmeler neticesinde; İlimizin ihtiyaçlarına artık cevap veremeyen Atatürk Spor Salonu’nun yerine konforlu, modern ve 3 bin kişilik kapasiteye sahip yeni bir Spor Salonu için ihale yapılmış, ön mali kontrolü tamamlanmasından sonra 15 gün içinde sözleşme imzalanarak yıkım çalışmasından sonra inşaata başlanacaktır. Bu vesileyle Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Hızlı Tren Projemizin ve Yeni Kapalı Spor Salonumuzun tüm Uşaklı hemşerilerimize tekrar hayırlı uğurlu olmasını diler, selam ve saygılar sunarım” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim