Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız
USAKPORT.COM// AK Parti’den 3’üncü kez Uşak Milletvekili seçilen Avukat Mehmet Altay, 3 dönem üst üste seçilen isimler arasına ismini yazdırdı. 1961 darbesi sonrasında göreve gelen CHP’li Ali Rıza Akbıyıkoğlu ve Adalet Partili Orhan Dengiz’i yakalayan Mehmet Altay, 4 dönem üst üste de vekil adayı gösterildi. 2007 seçimlerinde Mustafa Çetin ve Nuri Uslu’nun ardından 3’üncü sıra AK Parti Milletvekili adayı olan Mehmet Altay, bir dönem sonra İsmail Güneş’le birlikte Uşak Milletvekili seçildi. 7 Haziran seçimlerinde 1’inci sıra milletvekili adayı gösterilip seçilen Altay, 1 Kasım’da da aynı yerini korudu ve tekrar seçilerek, 3 dönem üst üste TBMM’de görev almaya hak kazandı. 

ORHAN DENGİZ VE ALİ RIZA AKBIYIKOĞLU DA 3 DÖNEM ÜST ÜSTE ÇALIŞTI

Uşak’ta seçilerek 3 dönem üst üste TBMM’de görev alan bir diğer isim ise CHP’li Ali Rıza Akbıyıkoğlu oldu. 1961’deki askeri darbenin ardından Anayasa Kurucu Meclisi’nde Uşak’ı temsilen görev alan Akıbıyıkoğlu da, 11, 12 ve 13’üncü dönem Uşak Milletvekili seçildi. Adalet Partili Bakan Orhan Dengiz de, 13, 14 ve 15’inci dönemlerde Uşak Milletvekili seçilmişti. ANAP Döneminde Bakanlık yapan Mehmet Topaç ise 17 ve 18’inci dönemlerde Uşak Milletvekili seçilerek görev almıştı. 

UŞAK'TAN 3 DÖNEM ÜST ÜSTE SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİ KİMDİR?

CHP'Lİ ALİ RIZA AKBIYIKOĞLU: (d. 1917, Çamyazı, Uşak) - (ö. 16 Nisan 1995), Türk siyasetçi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yeşilova Sorgu Hâkimliği, Kütahya Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Serbest Avukatlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi XI., 1.(XII) ve 2.(XIII) Dönem Uşak Milletvekilliği, Kurucu Meclis Uşak İl Temsilciliği (6 Ocak 1961 – 15 Ekim 1961) yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

ORHAN DENGİZ: (1929, Uşak, Türkiye - 11 Ocak 1983), Türk siyasetçi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nü bitirdi. Öğretmenlik, Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Şube müdürlüğü, müfettişlik, kültür ateşeliği, X., 2.(XIII), 3.(XIV), 4.(XV) Dönem Uşak Milletvekilliği, TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği, Milli Eğitim Bakanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır. Vefatından sonra ismi Uşak'ta bir bulvara verilmiştir.

MEHMET AYTAY:  Av. Mehmet Altay, 1972, Uşak - Ulubey doğumlu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim ve Yönetim Planlaması Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2007 yılı genel seçimlerinde AK Parti 3. Sıra adayı oldu. Halen Uşak’ta serbest avukatlık yapmakta.  Evli ve 2 çocuk babası. İngilizce biliyor.

Editör: TE Bilişim