Milli Egemenlik İlkokulu 300 öğrencisi, anne baba, dede ve nineleriyle okul müdürü Raşit Çiftçi’nin organizasyonu ile Atatürk Anıtı önünde bir saat kitap okuma etkinliği düzenledi.

Uşak Milli Egemenlik Okulu’nda öğrenim gören 300 öğrenci, aileleriyle birlikte Atatürk Anıtı önünde bir saat kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğin farklı yönü ise annelerin, babaların çocuklarıyla, nine ve dedelerin torunlarıyla birlikte kitap okuma etkinliğine katılmaları oldu.


KİTAP OKUMAK ZİYAFET SOFRASINDA KARIN DOYURMAYA BENZER

Milli Egemenlik İlkokulu Müdürü Raşit Çiftçi, kitap okumayı sevdirmek için Atatürk Anıtı önünde öğrenciler, öğretmenler ve velileri ile birlikte bir saat kitap okuma etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu

Çiftçi, “Okumayanlar, cahilliğin pençesi altında inim inim inlemektedirler. Bu nedenle ülkemizi kalkındırmak istiyorsak, 7'den 70'e hepimizin okuması gerekiyor. Okuduğumuzda hızla yükselip, diğer milletlere fark atacağız. Eğer okumazsak, diğer okuyan toplumların gerisinde kalacağız. Okumayan hiçbir insan, başarılı olamaz. O yüzden sürekli okumamız gerekir." şeklinde konuştu.

Çiftçi, son yıllarda teknolojik gelişmelerin, çocukların ve gençlerin bilgisayar başında daha çok vakit geçirmesine neden olduğuna dikkat çekti. Bu durumu ilginç bir şekilde değerlendiren Çiftçi, “Bilgisayar başında vakit geçirmek, çok güzel bir ziyafet sofrasının fotoğrafını seyretmek gibidir. Oysa kitap okumak, o güzel ziyafet sofrasına oturmaya ve birbirinden leziz yiyecekleri tatmaya benzer” dedi.


BEN OKUYAMADIM ÇOCUKLARIMIZ OKUSUN

Milli Egemenlik İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Berra Çetinkaya (8) kitap okuma etkinliğine anneannesi Nazife Çelik ile birlikte katıldı. Küçük Berra, kitap okumayı çok sevdiğini, anneannesi ile birlikte kitap okuma etkinliğine katıldığından duyduğu mutluluğu dil getirdi.

Anneanne Nazife Çelik (57)  Uşak merkeze bağlı Elmacık Köyünden olduğunu belirtti. Çelik, “Köyde ben ilkokulu bitirdim. İşten güçten ailem beni okutamadı. Ben, çocuklarımın ve torunlarımın okumasını çok istiyorum. Cahillik çok kötü bir şey, İçimdeki okuma isteğini okula gitmemem engelleyemedi. Fırsat buldum mu mutlaka kitap okurum. Elimden kitap düşmez. Özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Mutlaka kitap okusunlar. Okumaktan zarar gelmez. En büyük kötülük cahillikten gelir” tavsiyesinde bulundu.


Halil Pala (74) okuma etkinliğini duyunca torunu, Milli Egemenlik İlkokul 4. Sınıf öğrencisi Halil Coşkun Pala (10) ile birlikte kitap okumaya geldiğini belirterek, “Dinimizde de ilk emir “Oku” dur. Onun için bu yaşta ben de okuyabildiğim kadar kitap okumaya çalışıyorum. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için tüm öğrenci ve gençlerin bol bol okumasını istiyorum. Torunumla birlikte kitap okuma etkinliğine katıldığım için ayrıca keyifliyim” dedi.

Editör: TE Bilişim