Saadet Partili Gençler,’19 – 29 Mayıs ‘Gençlik ve Fetih Haftası’nı kutladı

Saadet Partisi (SP) Uşak İl Gençlik Kolları mehter eşliğinde ve yağmur altında, “19 – 29 Mayıs Gençlik ve Fetih Haftası” kutlamaları düzenledi.


Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na

Uşak Belediyesi önünde toplayan SP’li gençler Turgutlu Has Mehter Takımı eşliğinde Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Burada şiir okuyan gençlerin ardından basın açıklamasını okuyan SP Uşak Gençlik Kolları Başkanı Fatih Dinçel, fetih ruhunu yeniden keşfetmek için, yeni bir ruhî dirilişe ihtiyaç olduğu vurguladı. 


‘BU KUTLAMA DİK DURUŞUMUZU SERGİLEMEKTEDİR’Saadet Partisi Uşak Gençlik Kolları Başkanı Fatih Dinçel tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:”İstanbul’un Fethinin 563.yıldönümünü idrak ettiğimiz şu günlerde hem “Fetih Ruhu”nu hem de bu ruhu taşıyan “Gençliğimizin” yeniden canlanmasını, heyecanlanmasını ve önce kendisinden, ailesinden, çevresinden ve ülkesinden başlayarak yeni fetihler gerçekleştirmesi arzusunu taşıyarak bu vizyonla birlikte 19 – 29 Mayıs tarihlerini “Gençlik ve Fetih Haftası” olarak kutlamaktayız. Gençlerin; sosyal, kültürel, zihinsel ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendisini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak; milli ve manevi değerlere saygılı, sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla yapılan bu çalışmalarımız, aynı zamanda; ülkemiz üzerinden kirli hesaplar yapıp, hem içeriden hem de dışarından birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlara ve onlarla işbirliği yapanlara karşı da bir dik duruşu temsil etmektedir. Fetih ruhunu yeniden keşfetmek için¸ yeni bir ruhî dirilişe ihtiyaç vardır. Fetih ruhunu özümüzde yeniden şekillendirmek ve bu kutlu fethin ruh dünyasındaki inkişafa sebep olacak yolları iyi bilinmelidir. Bir çağın kapatılıp¸ yeni bir çağın açıldığı; o yüce hakan¸ Fatih Sultan Mehmed Han’ın fetih ruhu gönül diyarlarına taşınmalıdır. Özünü İslâm’ın fetih anlayışından¸ müjdesini Sevgili Peygamberimizin mübarek ağzından alan¸ bütün beşeriyete huzuru getirecek bu ulvî gaye için¸ İstanbul fethedilmiştir. İstanbul kapılarının açılmasının yanında gönüllerin fethi¸ gam ve kederin ortadan kaldırılması gibi manevî fetihlerde bulunulmuştur. İstanbul’un alınmasıyla¸ maddî fethin arkasından¸ insanların kalplerinin huzura açılmasına vesile olan bu fetih hareketi; bir anda bütün dünyada akis bularak; hak ve hürriyetlerin¸ dinî inançların¸ hür bir şekilde ifa edilebilme imkânları¸ bu sayede çağdışı Avrupa’ya öğretilmiştir. İstanbul’u fethederek Peygamberimizin övgüsünü hak eden büyük hükümdar¸ çıkardığı bir fermanla Bizans halkının hasret kaldığı can¸ mal¸ ırz ve namus güvenliğini teminat altına alarak¸ idaresi altındakilere¸ günümüze örnek olacak şekilde¸ sevgi¸ saygı ve hoşgörüye dayanan inanç ve ibadet hürriyeti tanımıştır. İstanbul’un fethini gönüllerin fethiyle taçlandırmıştır.". 


Editör: TE Bilişim