Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili
USAKPORT.COM// Türkiye’de temeli ilk atılan ve ilk çok ortaklı şirket unvanını taşıyan Uşak Şeker Fabrikası siyasi polemik konusu oldu. Daha önceki yıllarda televizyon programlarında karşı karşıya gelmeleriyle tanınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Osmanlı dönemini, Uşak’ta üretilen şeker ile tartışıyor. Uşak ziyareti sırasında Osmanlı dönemini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğini eleştirmiş ve Cumhuriyetin altın tabak içinde sunulmadığını belirtmişti. Kılıçdaroğlu, Osmanlı Devleti hakkında da "Bir kilo şeker üretemeyen Osmanlı ile övünüyolar." Demiş ve  ve şekerin Cumhuriyet'in ilanından sonra 1926'da Uşak'ta üretildiğini belirtmişti. Kılıçdaroğlu, “Koca Osmanlı diyorlar. Bir kilo şeker üretemeyen Osmanlı ile övünüyorlar. O bir kilo şekeri 1926'da Uşak üretti. Koca Osmanlı bir tüfek üretemedi. Bir delikli demiri üretemeyen koca Osmanlı” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi. Gökçek, “O küçümsediği Osmanlı, İstanbul’u aldı. O küçümsediği Osmanlı, Viyana’ya dayandı. Biz Osmanlı torunu olduğumuz için gurur duyuyoruz. Ben Osmanlı torunuyum Kılıçdaroğlu, sen kimin torunusun?” sorusunu sordu. Gökçek, Osmanlı döneminde üretilen şeker ve silah çeşitlerini gösteren fotoğraf ve belgeler de gösterdi.

 
Editör: TE Bilişim