Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım
AK Parti Uşak İl Başkanlığı'nın başlattığı 18'inci dönem Siyaset Akademesi'nde ilk ders başladı. İlk dersi TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili AK Partili Mustafa Şentop verdi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki dersi; Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Başkanı Mehmet Çakın, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar, parti organları temsilcileri ve katılımcılar dinledi. Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mehmet Çakın, toplam 220 kişinin akademiye kayıt yaptığını açıkladı. 



AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Uşak’ta başlayan AK Parti 18’inci dönem Siyaset Akademisinin ilk dersini verdi. Şentop, günübirlik siyaset anlayışından, hizmeti hayal eden ve hayata geçiren bir anlayışa geçildiğini söyledi.

AK Parti Siyaset Akademisi Uşak’ta başladı ve 18’inci dönemin ilk dersini AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop verdi.



AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop ise bütün partilerin AK Parti’nin 10 yıldır yaptığı Siyaset Akademisi gibi bir hedefinin olduğunu ancak bu güne kadar gerçekleştiremediğini belirtti. AK Partinin 10 yıldır bu eğitimleri kurumsal bir şekilde sürdürdüğünü kaydederek, Siyaset Akademilerine farklı partilerden de katılım sağlandığını ve farklı ülkelerden de siyaset dersi istendiğini aktardı. “Bir yandan siyaset yaparken, bir yandan da kitabını yazıyoruz.” dedi.



Katılımcılara hitap eden Bakan Şentop, bu güne kadar 60 binin üzerinde vatandaşın Siyaset Akademilerinde eğitim aldığını paylaştı. Güçlü kadroların bu eğitimlerle olan bağına işaret eden Şentop geçmiş dönemlerdeki günü birlikçi anlayışa değinerek, “Vahşi hayvanların üzerine binen ve yalnızca üzerinde durmayı hedefleyen bir rodeocuyu kendisiyle özdeşleştirdiğini söyleyen liderler vardı. Bir yere gitmesi gerekmeyen, yalnızca hayvanın üzerinde durmayı amaç edinen birer rodeocu. İşte siyaseti, ülke yönetmeyi de bu şekilde rodeoculuk olarak gören siyasiler uzun zaman bu ülkeyi meşgul etti. O koltuktan inmemek düşüncesi bir amaç olan, başka da bir gayesi olmayan siyasi anlayış... Bu kadar uzun bir süre yönetimde kalmanın temelinde yatan husus, proje ve üretim yapılması, ülke için bir hayal kurulmasıdır. AK Parti fikrin hayata geçirilmesi için önemli bir çalışma gerçekleştirdi ve inandığı fikirleri, hizmetleri gerçeğe dönüştürdü.” diye konuştu. Günü birlik anlayıştan gelecek hedefi olan bir Türkiye’ye geçildiği mesajını verdi. Şentop geçmişten bu güne siyaset sahnelerinde yaşananları önemli hatlarıyla ele aldı. Daha sonra vatandaşların sorularını yanıtladı.

Editör: TE Bilişim