CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, ekmeğe yapılan zammın ekonomideki kötü gidişin bir işareti olduğunu söyledi. Hayatın her alanında fiyatların yükseldiğini belirten Yalım, “İlimiz Uşak’ta ekmeğe zam geldi ve 3 TL olan ekmek 4’e çıktı. Bunun sorumlusu fırıncı değildir, fırıncıya sorsak, onlar da haklı. Ne yapsınlar çark dönmüyor. Hayat pahalılığı, yokluk öyle bir noktadaki, bu ülkenin vatandaşları artık, faturasını, kirasını ödemek için evindeki eşyaları satar oldu” dedi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yaptığı açıklamayla vatandaşım alım gücünün düştüğünü ifade etti. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yaptığı açıklamasında vatandaşın kullandığı öncelikli temel gıda maddelerinin güncel fiyatlarını vererek kısa bir analiz yaptı.

Halkın farkındalığını artırmak için bu açıklamaları yaptığını belirten Yalım, “Bu kardeşinize verin yetkiyi diyerek tam yetkiyi alan Erdoğan'ın ülke ekonomisini düşürdüğü son nokta; 50 Kg un 550-680 lira arasında kalitesine göre satılıyor. 25 Kg’lık kömürün torbası ise 160-179 lira arasında kalitesine göre satılıyor. Yani unun tonu 11.000 ile 13.600 lira arası, kömürün tonu ise 6.400 lira ile 7.160 lira arasında bu iki ürün garibanın en çok kullandığı üründür. Yazık ettiniz güzelim ülkenin umutlarına ve geleceğine” dedi. Türkiye’nin serbest piyasa koşullarına uygun hareket etmediği için ekonomik anlamda dar boğaza ve kısır döngüye girdiğini ifade eden Yalım, siyasetçilerin Merkez Bankası gibi kurumlara gerekmedikçe müdahalesinin tarihten günümüze hep ters etki yaptığını söyledi.

Uşak'a hizmetkar olmaya gelen Muhammet Gür: Sırtımı önce Allah’a, sonra siz değerli hemşerilerime dayadım! Uşak'a hizmetkar olmaya gelen Muhammet Gür: Sırtımı önce Allah’a, sonra siz değerli hemşerilerime dayadım!

Uşak’ta ve diğer illerde ekmeğe yapılan zammın kötü ekonomi yönetiminin bir işareti olduğunu ifade eden Yalım, “Ünlü bir yazarımızın dediği gibi önce ekmekler bozuldu. Sonra her şey… Bu ucube rejimin hayata geçmesinden bu yana, ekmek fiyatı ikiye katlandı. Her gün bir başka şehrimizden, ekmeğe zam haberleri geliyor. İlimiz Uşak’ta ekmeğe zam geldi ve 3 TL olan ekmek 4’e çıktı. Aynı şekilde Malatya’da ekmeğe zam. Kocaeli’nde ekmek ve simide 1 Temmuz’dan itibaren zam. Afyon’da ekmeğe zam. Elazığ’da ekmeğe ve ulaşıma zam. Kayseri’de ekmeğe yüzde 40 zam. Rize’de ekmeğe zam. Konya’da ucuz ekmek kuyruğu… Fırıncıya sorsak, onlar da haklı. Ne yapsınlar çark dönmüyor. Hayat pahalılığı, yokluk öyle bir noktadaki, bu ülkenin vatandaşları artık, faturasını, kirasını ödemek için evindeki eşyaları satar oldu. Minibüs şoförü, akşama kadar topladığı parayı, akaryakıt istasyonuna bırakıp çıkıyor. Her gün bismillah deyip kontak çevirdiğinde, akşam evine ekmek götürebilecek miyim diye kara kara bunu düşünüyor. Pazarcı mazot masrafına yetişemediği için, satacağı yeşilliği ancak at arabasıyla pazara getirebiliyor ama atına vereceği arpanın bile 7,5 lira olduğunu da söylemeyi unutmuyor. “Bu halimize hem ağlarız, hem güleriz” diye dert yanıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim