Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın restore edilen tarihi Hacı Gedik Hanı'nın duvarlarına astığı "Hayır" sloganlı referandum pankartları, polis ekipleri tarafından indirildi. CHP Milletvekili Yalım, hukuki haklarını kullanacağını belirtti. AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, "CHP hukuk tanımıyor" dedi. 

CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ YALIM: HAKLARIMI KULLANACAĞIM

Karara CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve partililer tepki gösterdiler. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, hukuksuz bir şekilde pankartların söküldüğünü ve bununla ilgili yasal haklarını arayacağını ifade etti. Özkan Yalım, "Pankartlarım haksız yere söküldü ve ben bununla ilgili yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım" dedi. CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, yasal hakların takipçisi olacaklarını ifade etti. Karaoba, "Nöbet tutacağız ve hakkımızı arayacağız" diye konuştu. 

SERVET KUŞ: CHP HUKUKU TANIMADI VE GEREĞİ YAPILDI
Konuyla ilgili bir açıklama da AK Parti İl Başkanı Servet Kuş'tan geldi. AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, söz konusu pankartların İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karar gereği indirildiğini belirterek, "Seçim kurulunun bu konuda kararı net ve açıktır. Hiçbir siyasi parti, il başkanları veya milletvekilleri, inşaat halindeki bir yapıya pankart asamazlar. CHP mağdur edebiyatı yapmaya çalışıyor. Karar çok uzun bir süre önce kendilerine tebliğ edilmesine rağmen, pankartları indirmediler ve hukuk da gereğini yaptı. CHP hukuki çiğnediğini inkar ediyor ve mağduru oynuyor" dedi.
 
Editör: TE Bilişim