SOL Parti Uşak İl ve İlçe örgütleri tarafından organize edilen zamları protesto yürüyüşüne katılan yaklaşık 50 kişi, akaryakıt, sıvı yağ, ekmek ve temel tüketim mamullerindeki zamlara tepki gösterdi. “Tek yol sol”, “Tek yol devrim” ve “İnsanca yaşam” sloganlarıyla yürüyen grubun sayıca az olması dikkat çekti. Grubu polis ekipleri ve 2 gazeteci de takip etti. Sayının az olması, vatandaşın genel anlamda halinden memnun olduğunu izlenimini verse de, tepkilerin genellikle çay ve kahve sohbetleriyle sınırlı kaldığı da bir kez daha anlaşıldı. Grup adına açıklama yapan Fikri Mıdık, yapılan zamların vatandaşın belini büktüğünü ve hükümetin halka sadece öbür dünyayı vaat ettiğin ifade etti. Fikri Mıdık’ın ardından Uşak Üniversitesi öğrencileri ve emekli bir vatandaş da söz alarak sorunlarını ifade etti.
Kalabalık caddede sadece 50 kişilik bir grubun zamları protesto etmesini değerlendiren bazı vatandaşlar, “Demek ki Uşak’ta sadece 50 kişi zamlardan şikayetçi, herkes halinden memnun” yorumlarına sebep oldu. Öte yandan bir vatandaş yaşanan durumu, Nasrettin Hoca'nın Timur ile yaptığı fil hikayesine benzetti.

Uşak'ta bir bardak suda kıyameti koparan mevzuyu soruşturduk! Hiçbiri gerçekçi değil! Uşak'ta bir bardak suda kıyameti koparan mevzuyu soruşturduk! Hiçbiri gerçekçi değil!

Editör: TE Bilişim