Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Örgütü,  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait bazı fabrikaların özelleştirilmesine yönelik kararına karşı imza kampanyası başlattı. Tiritoğlu Parkı'ndaki imza kampanyasına kısa bir süre önce CHP İl Başkanlığı görevini devreden Ali Karaoba da destek verdi. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve partililerin katıldığı imza kampanyasında, özelleştirme politikalarına karşı açıklamalarda bulunuldu. Şeker fabrikalarının Türkiye ve Uşak için büyük önem sahip olduğunu ifade eden CHP üyeleri, pankartlarla vatandaştan kampanyaya destek istedi. 



İmza kampanyasına destek veren CHP'li Ali Karaoba da kısa bir değerlendirme yaptı. Karaoba, "Her şeker fabrikası Türkiye'nin önemli birer kalesidir. Burada sağlanan istihdamın yanı sıra, her eve sağlıklı şeker girmesi için üretim yapılmaktadır. Şeker fabrikaları, üretim modeli ve içinde barındırdığı zenginlikler bakamından kültürel anlamda da önemli bir yer tutuyor. Her fabrikanın kurulmasıyla ilgili farklı ve gelecek nesillere ışık tutacak birer hikaye var. Bu bakımdan şeker fabrikaları, Türk ekonomi tarihi açısından apayrı bir yere sahip. Çocuklarımızın sağlıklı şekeri tüketmesi ve yurtdışından gelen ve adi üretim modelleriyle elde edilen şekere muhtaç kalmaması için her yurttaşın bu kampanyaya destek olması lazım" dedi. 



 
Editör: TE Bilişim