Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun! Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Uşak ziyareti kapsamında Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı makamında ziyaret etti. Burada Bakan Arslan’a kentle ilgili brifing veren Başkan Nurullah Cahan, kentte devam eden ve önümüzdeki günlerde hayata geçecek projelere değindi. 



Bakan Arslan’a kentin ulaşımla ilgili durumunu anlatan Başkan Cahan, “2 battı çıktılı köprülü kavşağı yaptık ve şu anda Denizli-Ankara yol ayrımına yeni bir tane daha inşa ediyoruz. Bu sayede ilimizdeki trafik daha akışkan hale geldi ve önümüzdeki günlerde yeni çalışmalarla her geçen gün daha iyiyi hedefleyeceğiz. Ayrıca ilimizdeki yollarımızın büyük bölümünü asfaltla buluşturduk ve çevre yollarını tamamlayarak alternatif güzergahlar oluşturduk. TOKİ ile işbirliği yaparak, kentsel dönüşümü bitirdik ve hak sahiplerine yerlerini hayırlısıyla teslim ettik. Şu anda önümüzde bir kent park projesi var ve 2018’de enerjimizin büyük bölümünü bu işe ayıracağız. İlimize yeni bir meydan kazandırarak, Uşak’ın kendine has kültürünü şu anda atıl olan bir sahada, ilelebet yaşatacağız” dedi. 



    “UŞAK İÇİN YENİ BİR YATIRIMIN YOLUNU AÇTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”
    Bakan Arslan’ın mevcut demir yolu hattının hızlı tren hattıyla birleştirileceğine dair açıklamasına değinen Başkan Cahan, “Sayın Bakanımız Ahmet Arslan, ilimiz için çok önemli bir yatırımın da ilk haberini verdi. Uşak için yeni bir yatırımın yolunu açtığınız için öncelikle size çok teşekkür etmek istiyorum. Mevcut tren yolumuz, kenti 2’ye bölüyordu, yeni hastane binası, İbrahim Tahta Kılıç Caddesi, Çivril yolu ve bu alandaki tüm hemzemin geçitlerde zor anlar yaşanıyordu. Zaman zaman ölümle sonuçlanan üzücü kazalara şahit olduk.



Bu alanda yol iyileştirmesi yapılacak, ilimizin yeni yeşil park kuşağı da kendiliğinden ortaya çıkacak. Ayrıca mevcut tren garı restore edilerek halkımızın kullanımına sunulacak. Yol ve diğer yapılaşma faaliyetleri daha kolay bir şekilde ilerleyecek” dedi.



Cahan, Bakan Ahmet Arslan’a Uşak’ın yöresel ürünlerinden oluşan çeşitli hediyeler takdim etti. Öte yandan Bakan Arslan’a; Uşak Valisi Salim Demir, Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın ve projede görev alan kurum temsilcilerinin eşlik etti. 
 
Editör: TE Bilişim