Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü kutlamaları, Uşak'ta 3 siyasi partinin il başkanını yan yana getirdi. AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve MHP Uşak İl Başkanı Muhterem Kuruçay, bayram kutlamasında buluştular.

Burada birer bayram kutlaması mesajı veren AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, "Tarihimiz, millet olarak, belirli dönemlerde küresel güçlere karşı verdiğimiz milli mücadele destanları ile doludur. 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi de bu mücadelelerden birisidir. Bu tarih, Ülkemizin istikbali, Milletimizin refah ve huzuru için, binlerce insanımızın birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına mücadele ederek şehit olduğu, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferin tarihidir. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm Uşaklı hemşehrilerimizin Zafer Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi. 

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ,"Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir yön vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum' sözleriyle tanımlar. Mustafa Kemal, dünya tarihine yön verdiğini vurguladığı 30 Ağustos Zaferi’nin 2. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, genç Cumhuriyetimizin sorumluluğunu ise 'Efendiler, artık vatan imar istiyor, zenginlik ve refah istiyor. İlim ve hüner, yüksek medeniyet, hür düşünce ve hür zihniyet istiyor' şeklinde özetler” dedi.

MHP Uşak İl Başkanı Muhterem Kuruçay, ise; "30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bir yıldönümünü daha heyecan ve hayranlıkla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarının öncülüğündeki büyük kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlanmıştır. Aziz milletimiz, istiklaline göz dikenlere Dumlupınar'da önemli bir ders vermiştir. İşgale uğrasa da, yoksul düşse de, darda kalsa da Türk milletinin neleri başarabileceği 30 Ağustos 1922’de bir kere daha gösterilmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanan bu büyük başarı, Türk’ün kendi topraklarında asla belinin bükülemeyeceğinin ve varlığının yok edilemeyeceğinin ispatı olmuştur” şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim