Daha önce oturduğu eve yüksek kira ödediği için eleştiri oklarını üzerine toplayan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Atapark’a sıfır Dülgeroğlu Konağı’ndaki 3 konuttan birisini kiralamasıyla gündeme geldi. Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, yaklaşık 2 yıl önce taşındığı Kasapoğlu deresindeki evini sözleşmesi bittiği için boşaltıyor.

Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez Rektör olarak atanan Sait Çelik’in son olarak Dülgeroğlu Konağı’nı kiralaması da tepki topladı. Rektör Çelik’in oturduğu konutun kirasının büyük bir bölümünün üniversite bütçesinden ödenmesine, kurum içindeki öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri tepki gösterdi.

Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na

İsmini açıklamak istemeyen bir kaynak, “Rektörün üniversite bütçesinden lüks konutlarda oturması doğru değil. Devletin rektör için kira ödemesi yasal fakat ne kadar doğru olduğu tartışılır” dedi.

REKTÖR ÇELİK KİRALAMAYI DOĞRULADI

Konuyla ilgili eleştiriler hakkında soruları yanıtlayan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, “Daha önce oturduğum ev, ev sahibi tarafından satıldı ve sözleşme sürem doldu. Dülgeroğlu Konağı için vergiyi düşünce 1260 TL gibi bir kira ödenecek ve bunun 350 TL’sini ben karşılayacağım. Bu resmi bir prosedür” dedi. 

Editör: TE Bilişim