Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!
USAKPORT.COM/// CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın Uşak ve İstanbul arasındaki uçuşların ay sonunda sona ereceğine dair paylaşımı, kentteki uçuşların devam edip etmeyeceğine dair soru işaretlerine neden oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, uçuşların Ekim 2019’a kadar kesintisiz olarak devam edeceğinin taahhüdünü aldıklarını ve bir sonraki dönemde de devam etmesi için gerekli görüşmelerin şimdiden başlayacağını söyledi. Altay, “Kimse bu konu üzerinden hamaset yapmasın” dedi. 

ÖZKAN YALIM, UÇUŞLARIN SONA ERECEĞİNİ ÖNE SÜRDÜ
Uşak ve İstanbul arasında Türk Hava Yolları tarafından, haftanın 3 günü devam eden uçak seferlerinin Ekim 2019’a kadar uzatıldığına dair haberlerin üzerine, bir açıklama da CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’dan geldi. Yalım uçuşların Nisan ayı sonu itibariyle biteceğini, sosyal iletişim ağı facebook.com üzerinden yaptığı açıklama ile öne sürdü. Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan’a tepki gösteren CHP’li Özkan Yalım, “Eyy Ulaştırma Bakanı Uşak-İstanbul uçuşlarını niye ay sonu bitiriyorsunuz? Seçimler bitti, uçuşlar da mı bitti? Sayın bakan Uşak-İstanbul-Uşak uçuşlarının devam etmesi lazım! Uşak Havalimanı‘nı sadece seçim malzemesi olarak kullanmayın! Uşaklı vatandaşlarımızı ve Uşak’taki iş adamlarını hiçe sayıyorsunuz uçuşları devam ettirin! Memleketimiz Uşak’ı bizler tanıtmaya ve Uşak ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz ama sizler Uşak’ı ve Uşaklıyı yok sayıyorsunuz!”ifadelerini kullandı. 

MEHMET ALTAY: KİMSE HAMASET YAPMASIN
Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, söz konusu iddianın doğru olmadığını ve İstanbul-Uşak arasındaki uçuşların devam edeceğine dair en yetkili makamdan gerekli taahhüdü aldıklarını söyledi. Mehmet Altay, “İstanbul ve Uşak arasında uçuşların tekrar başlaması için gerek biz siyasiler, gerekse kamu ve sivil toplum kurumlarının yöneticileri yoğun bir çalışma yaptık. Şu anda uçuşların Ekim 2019’a kadar uzatılacağının net bilgisini aldık. Bir sonraki dönemde de devam etmesi için şimdiden görüşmelerimize başladık. Bu nedenle halkımız bu tip söylentilere kulak asmasınlar. Kimse bu iş üzerinden hamaset yapmasın” dedi. Altay, ilerleyen günlerde saatlerde bir düzenleme yapılması için tekrar randevu talep ettiklerini ve gerekli makamlarla görüşmelerin devam edeceğini sözlerine ekledi. 

TUR OPERATÖRLERİ: UÇUŞLAR SİSTEME YAKINDA DÜŞECEK
Uşak ve İstanbul arasındaki uçuşların internet ortamında bilet satılan mecralarda Mayıs ayında boş gözükmesi dikkat çekerken, kentteki yetkili bir seyahat acentesi, şu bilgileri verdi: “Uçuşları Mayıs dönemi için görmememiz normal. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın sisteminde kayıtlar mevcut, fakat bizdeki sisteme adapte olması önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Muhtemelen ay sonunda, rezervasyon işlemlerini gerek internet ortamında ve gerekse bizim sistemlerimiz üzerinde yapabilirler”. 
 
Editör: TE Bilişim