AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, paralel yapı olarak adlandırılan cemaatle mücadeleyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kanal 3’ten Sadettin Ulusoy’un hazırlayıp sunduğu 3. Boyut programının konuğu olan İsmail Güneş, “Adamın zafiyeti vardır ve cemaatçi olduğu için aldılar der. Ya da adamın görevden alınmasını cemaatle ilintilemek de çok yanlış. Bunu kullanmak isteyenler her iki taraftan da kullanıyorlar” dedi.

BAZI İNSANLAR CEMAATLERE EKONOMİK ÇIKAR İÇİN GİRİYOR

AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Bir insan bir cemaate girdiği zaman, ne o cemaatten çıkabiliyor ne de başka bir cemaatten faydalanabiliyor. Cemaatlerin görevi insanları bilinçlendirme ve ahlaklı insanlar yetiştirme olması lazım. Kadrolaşma, devleti ele geçirme olmamalı. Haksız kazanç, siyasi rant olmamalı. Ama maalesef biz geçtiğimiz yıllarda bunu gördük. Cemaatlerin görevinin sadece iyi insan yetiştirme olmadığını gördük. Cemaatlerin bankaları var ve insanları baskı altına almaya çalışıyorlar. Burada bazı insanlar ekonomik çıkar elde etmek için buraya giriyor. Bizim kutsal kitabımız olan Kur’an’da her şey var. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in izinde gitmek yeter. Müslüman hep kendisi gibi başkasını görür ve düşünür. Ondan her hangi bir tehlike beklemez. Bu siyasi partiler için de bir derstir. Cemaatlerin de kendini konumlandırması açısından önemli bir dönemdir” dedi.

SUÇSUZ OLANLAR HAKSIZ YERE CEZA ALMAMALI

Son dönemlerde kamu kurumlarındaki görevden almalar ve atamalara değinen İsmail Güneş, “Adamın zafiyeti vardır ve cemaatçi olduğu için aldılar der. Adamın görevden alınmasında cemaatle ilintilemek de çok yanlış. Bunu kullanmak isteyenler her iki taraftan da kullanıyorlar. Türkiye’nin geleceği açısından bu mücadele önemli. CHP ve MHP’nin de ileride başına bu iş gelebilirdi. Koalisyon hükümeti olsa bunlarla mücadele şansını dahi yakalayamazdı. Suçu olan adalet önüne çıkarılmalı, suçsuzlar da haksız yere ceza almamalı” ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilişim