AK Parti Uşak Milletvekili ve adayı Mehmet Altay, 1953 yılında il Uşak’ın çevre yolu hayalinin gerçekleşmesine 1 yıl kaldığını söyledi. Uşak Çevre Yolu için Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 88 milyon TL ödenek sağlandığını kaydeden Mehmet Altay, 1 Ağustos 2012 günü proje için sözleşme imzalandığını ve 2016 yılında çevre yolunun tamamlanacağını vurguladı. 

Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!

AK Parti Hükümeti’nin göreve geldiğinde, duble yollar ve geçitler yaparak ulaşımdaki kaliteyi arttırdığını dile getiren Mehmet Altay, Uşak çevre yolu için uzun süre kamulaştırma çalışması yapıldığını ve bu yüzden projenin temelinin 2 yıl önce atıldığını belirtti. Çevre yolunun 3 sağ ve 3 sol olmak üzere 6 şeritle hizmet vereceğini anlatan Mehmet Altay, “Uşak il olalı tam 62 yıl oldu ve vatandaşın hep bir çevre yolu olması yönünde talebi vardı. Bugüne kadar gelen bütün hükümetler, bu sorunu hep görmezden geldi. 2001’de kurulan ve ülkemizin makus kaderini değiştiren AK Parti, Uşak’ta bir çevre yolu olması için büyük emek verdi. Göreve geldikten sonra kamulaştırma çalışmalarıyla zaman kaybettik ve yılmadan mücadele ederek, 2 yıl önce projenin temelini attık. Şimdi yüzde 60’ın üzerinde yol tamamlandı, Allah nasip ederse, 2016 yılı itibariyle Uşak halkı çevre yoluna kavuşacak” dedi.


KENT MERKEZİNDEKİ TRAFİK, SORUN OLMAKTAN ÇIKACAK

Çevre yolu olmadığı için zaman zaman üzücü trafik kazalarına şahit olunduğunu belirten Mehmet Altay, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı ile hareket ettik ve çevre yoluna bu yüzden ihtiyaç duyulduğunu gördük. Çevre yolumuz tamamlandığında il merkezindeki trafik yumağından kurtulacağız. İnsanlarımız daha güvenli ve rahat bir ortamda ulaşımlarını sağlayacaklar. Üniversite ve hastane hattında büyük TIR ve uzun yol araçları görmeyeceğiz. Bu noktada ilgi odağı olan bir kent olma yolundaki Uşak’a çevre yolu artı değer katacak” diye konuştu. Çevre yolunun bulunduğu güzergahta yeni işletmelerin de açılacağını sözlerine ekleyen Mehmet Altay, “Bu tip işyerlerinin ayakta kalması için insan gücüne ihtiyaç duyulacak ve yeni istihdam kapıları doğal akış içinde oluşacak” ifadesini kullandı.

ULUBEY VE SİVASLI YOLU BİTTİ, EŞME YOLU YAPILIYOR

Ulubey’in kent merkezine bağlantı yolunun bölünmüş yol haline getirildiğini ifade eden Mehmet Altay, Sivaslı ve Eşme yolundaki çalışmaların devam ettiğini ve yıl sonunda ilçelere ulaşımda önemli mesafe kat edileceğini belirtti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Mehmet Altay, Ulubey yolunun genişletilmesi için 16 milyon 500 bin TL ödendiğini ifade ederek, “Sivaslı’daki yol çalışmamız büyük oranda bitti diyebiliriz. Sivaslı’ya şu anda ulaşım daha kısa sürede yapılıyor ve bunun için 25 milyon TL ödenek verildi. Eşme’de de yıl sonu itibariyle bölünmüş yol çalışması bitecek ve bunun içinde 19 milyon TL ödenek ayırdık. Tüm bu çalışmaların yanı sıra bütün köylerimizin ilçelere bağlantı yolları asfaltlandı. Köy içi yollara da kilitli parke döşeniyor. Sadece kent ve ilçelere değil köylerimize de önem veriyoruz. Ulaşımın sağlıklı ve daha kısa sürede olması için çalışmalarımız devam edecek. Halkımızdan aldığımız yetkiyi, yine halkımızın temel sorunlarını çözmek için kullanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ANKARA’DAN İZMİR’E 3 BUÇUK SAATTE GİDİLECEK

Karayolu bazındaki çalışmaların yanı sıra hızlı tren hattı için de yoğun emek sarf edildiğini belirten Mehmet Altay, “Ankara-İzmir arasında hızlı tren projesi çalışması devam ediyor. 3 saat 30 dakika içinde 624 kilometrelik demiryolu hattı tamamlanacak. Hızlı trenin altyapısı için ihale yapıldı. İlimiz Uşak da hızlı tren projesinin önemli bir ayağını oluşturacak. Uşak’tan Ankara ve İzmir’e çok kısa bir süre içinde seyahat edilecek” dedi.

 

Editör: TE Bilişim