DEMİREL “CHP’Yİ BİRİNCİ YAPMAK İÇİN ADAY ADAYI OLDUM”

CHP eski Uşak İl Başkanı İsmail Demirel, 2015 Genel Seçimleri için milletvekili aday adayı olduğunu resmen açıkladı. Demirel, CHP’yi Uşak’ta birinci parti yapmak için ekibi ile birlikte aday adayı olduğunu da sözlerine ekledi.

TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var! TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var!

2015 Genel Seçimlerine 8 ay kala aday adayları ortaya çıkmaya başladı. CHP Uşak eski Uşak İl Başkanı İsmail Demirel, CHP’den Uşak Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Uşak Merkeze bağlı Muharremşah köyünden olan evli ve 2 çocuk babası İsmail Demirel (38) 18 yaşından bu yana CHP’de Gençlik Kolları, il yönetimi, merkez ilçe başkanı, il başkanı ve CHP Büyük kurultay üyesi olarak görev yaptığını belirterek, babadan CHP’li olduğunu hatırlattı. Demirel, “Bu ülkenin aydınlık ve güzel günler yaşaması CHP iktidarı ile olacaktır. CHP’yi iktidar etmek için, bizler önce yaşadığımız kentte söz sahibi olmalıyız. Son yıllarda Uşak kasaba görüntüsünden kurtulmak şöyle dursun, temelli gerilemiştir. Komşu illerimiz, Kütahya, Afyon, Denizli ve Manisa gibi iller her geçen gün üzerine koyarak ilerlerken, ne yazık ki uşak gerilere gitmiştir. Uşak’ın bu makûs talihini kırmak ve ilerlemek için, “CHP Uşak Milletvekili Aday Adayı” oldum” açıklamasında bulundu.

“UŞAK’IN AKTİF SİYASETÇİSİ HİÇ OLMADI”

Uşak’ın Ankara ve Türkiye genelinde şimdiye kadar aktif rol oynayan siyasetçi yetiştiremediğinden yakınan Demirel, “Partililerimin ve Uşak halkının teveccühleriyle Uşak Milletvekili seçilirsem, önceliğim, bir Uşak lobisi oluşturmak, Uşak adını ülke gündemine taşıyarak Uşak’ın makûs talihini kırmak öncelikli politikam olacaktır.  Tek başına iktidar olmasına rağmen 12 yıllık AKP İktidarı döneminde de Uşak beklediğini alamamıştır” yorumunu yaptı.

Uşak’ın bulunduğu konum, iklimsel ve coğrafi şartlar bakımından şanslı ve özellikli bir il olduğunu belirten Demirel, “Uşak, çok güzel bir iklimi, zengin kültürü, İzmir, Ankara, Antalya gibi birçok merkeze yakınlığı ile çok avantajlı bir konuma sahiptir. Lidyalılar döneminden bu yana 2 bin 500 yıllık tarihi bir birikimi vardır. Aynı zamanda bir sanayi şehridir. Tüm bunları göz önüne alarak, bu değerleri, kurmuş olduğum ekibimle birlikte inceleyerek uygun politikalar geliştirdim. Bu değerleri proje haline getirerek, Uşak’ı gerek sanayi yatırımda, gerekse turizm anlamındaki yatırımlarla Türkiye’nin çekim merkezi haline gelebilmesi için uygulayacağım politikaları belirledim. Uşaklı işadamlarımızın komşu ülkelere ve Ortadoğu’ya açılabilmeleri ve ilimizde işsizliğin önlenmesi için yeni pazarların bulunması gerektiğine inanıyorum. Sivaslı’nın çileğini, Banaz Ovası’nın tarım potansiyelini, Ulubey’in ayvasını, döndürmesini, ebem köftesini, demir tatlısını,kanyonlarını, Eşme’nin tütününü kilimini, Karahallı’nın üzümünü, Uşak’ın unutulmaya yüz tutmuş ne kadar değeri varsa hepsini tüm dünyaya tanıtmaya çalışacağız.. Bölgemizin yeniden canlanması için işadamlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, köylü ve çiftçi kardeşlerimizle işbirliği içersinde olacağız ve bölgemizin yatırım anlamında önünü açacağız.” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim