Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu

AK Parti Uşak Milletvekili ve 25’inci dönem milletvekili adayı Mehmet Altay, atlı cirit sahasının projelendirme aşamasında sona gelindiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde projenin ihale sürecinin başlayacağını belirten Mehmet Altay, “Ata sporumuz cirit, Uşak’ta yaygın olarak yapılıyor ve vatandaşımızın ilgisini çekiyor. Bu noktada cirit sporunu sevenler için yeni bir sahayı ilimize kazandıracağız” dedi.


2 BİN KİŞİLİK CİRİT SAHASI PROJESİ HAZIRLANDI

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Kalfa Korusu Spor Kompleksine projesi kapsamında atlı cirit sahasının yapılacağını söyledi. 2 bin kişilik tribün, rahvan yürüyüş yolu ve at barınaklarının yer alacağı cirit sahasının projelendirme aşamasının tamamlandığını dile getiren AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, ihale sürecinin önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.  Saha için tribün statiği çalışmalarının tamamlanmasıyla ihale hazırlıklarına geçileceğini belirten Mehmet Altay, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız nezdinde yaptığımız girişimler meyvesini verdi ve ilimize atlı cirit sahası yapımı kararı alındı. Projelendirme aşaması tamamlandı ve model çalışmaları görme imkanı bulduk. Önümüzdeki günlerde ihale aşamasına geçilecek ve en kısa sürede proje hayata geçirilecek” dedi.


            ULUSAL ÇAPTA TURNUVALAR YAPILACAK

Uşak’ın cirit sporu için ayrı bir anlam taşıdığını vurgulayan Mehmet Altay, sahanın yerel ve ulusal bazdaki turnuvalara ev sahipliği yapacağını söyledi. Mehmet Altay, “Türkiye’de tek bayan cirit takımı olan iliz ve çok sayıda cirit takımımız bulunuyor. Biniciliğin gençlere sevdirilmesi ve cirit sporunun asla unutulmaması için tesisleşme gerekiyor. Ciridi seven kitlenin antrenman yapacakları ve atlarla rahat bir şekilde ilgilenecekleri bir mekan sorunumuz vardı ve çözüm yolunda çok önemli bir adım attık” diye konuştu. Vatandaşın hafta sonları zaman geçirmek için cirit müsabakalarını izlediğini sözlerine ekleyen Mehmet Altay, “Yeni cirit sahamız hem sporcumuzu, hem de vatandaşımızı memnun edecek. Sadece cirit için değil, sporun bütün dallarına destek olacağız” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim