Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor
ALİ ARASLI //  Uşak’ta seçim yarışı başladı. Hemen her gün kentteki açık hava reklamlarında aday adaylarının boy boy fotoğraflarını görüyoruz. Son dönemlerde en çok göze çarpan, MHP ve CHP’li aday adayları. Ortaya konan sloganlar ise dikkat çekiyor. Ayrıca aday adaylarının fiziksel özellikleri de gözlerden kaçmıyor.  Aslında aday adayı olacaklara yönelik bazı önemli tavsiyeler var. Fakat yapılan reklamlar ve fotoğraflar siyasete soyunanların profesyonellikten uzak olduklarını gösteriyor. Aday adaylarının reklam sloganlarına bakıldığında klişe söylemler göze çarpıyor.

KLİŞE SLOGANLAR ZAMAN ZAMAN GÜLDÜRÜYOR

Değişim, dönüşüm, aydınlık gelecek, sorunlara çözüm ve tüm bu mesaj kaygıları içinde yaparsam ben yaparım ifadeleri zaman zaman tatlı tebessümlere neden oluyor… Şimdiye kadar verilen mesajların çoğunun ucunun açık olduğunu söyleyebiliriz. Daha önceki yıllarda yapılan seçim kampanyalarından kopya çekerek hazırlanan basit sloganlara karnı tok olan vatandaş, bu söylemlere çok fazla itibar etmiyor. Verilecek mesajın sade ve sıra dışı olmasının yanında, aday adayını gülünç duruma düşürmemesi de gerekiyor. Şu ana kadar sadece yüzünü eskitmekten başka hiçbir faaliyette bulunmayan aday adaylarının bu işi bilen ve profesyonel isimlerle çalışmalarının önemi burada ortaya çıkıyor.

HER MEKANA VE ORTAMA GÖRE KIYAFET SEÇİMİ

Aday adaylarının içinde bulunduğu en büyük handikaplardan biri de, kıyafet seçimleri. Aday olmayı isteyenlerin parlak takım ve kravat takmaları da yanlış tercihler arasında… Açık hava ilanlarında adayları görenlerin aklına damatlık reklamları geliyor. Klasik giyinmek iyidir ama seçim maratonunda sizi halktan koparıverir. İnsanlarla araya ister istemez mesafe koyarsınız. Fakat size bu afişleri hazırlayanlar ise, “Harkulade, eşsiz, mükemmel” diyebilir. Genel seçimlerde tercih edilecek kıyafet kravatsız mavi ve beyaz tonlardaki gömlekler olmalı. Açık hava ilanlarında mümkün mertebe ceket giymemeye özen gösterilmeli. Ayrıca her toplantıya uygun kıyafet seçimi de büyük önem taşımakta. Basit bir örnek verecek olursak; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel başkanıyken çıktığı bütün seçim maratonlarında kravat takmadı. Mavinin tonunda gömlek giydi. Ceketi sadece miting yaptığında giyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise klasik ve siyah kıyafet tercih etti. Çünkü Cumhurbaşkanlığı makamının gerektirdiği şekilde halkın karşısına çıkmak, en doğru karardı. 

ADAY ADAYLARI SPOR VE DİYET YAPMALI

Bir diğer husus da aday adayı olanların fiziksel özellikleri. Normal şartlarda aday adayı olacakların en az 1 yıl öncesinden diyet yapmaya başlaması veya dengeli kiloyu koruması gerekirdi. Çünkü bu yarışta görüntü de bir o kadar önemlidir. Adayın kondisyonunu iyi ayarlaması ve özellikle seçim öncesinde genel bir sağlık taramasından geçmesi de şart…

SEVGİYLE KALIN… 

Editör: TE Bilişim