AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl ve İlçe Örgütü,  Demokratik Sol Parti (DSP) Uşak İl Başkanı Hasan Hüseyin Alçılıoğlu’nu ziyaret etti. 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan halk oylamasından ardından, demokrasi çatısı altında birlikte hareket edeceklerini ifade eden CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, 2019 seçimlerine yönelik çalışacaklarını ifade etti.



CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan ve parti yöneticileri, DSP Uşak İl Binasını ziyaret etti. Ziyarette DSP Uşak İl Başkanı Hasan Hüseyin Alçılıoğlu’ndan parti faaliyetler ve ülkenin genel durumu hakkında görüş alışverişinde bulundular.  Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, “16 Nisan’da ilimiz bazında önemli bir hayır kampanyası yürüttük ve çalışmaların sonucunu aldık. Uşak halkı, yeni Anayasa’ya hayır oyu verdi, fakat ülke genelinde yeni sistem yüzde 51 gibi bir oyla geçti. Demokrasilerde yüzde 51 oy, asla bir değişim için yeterli değildir. Bu tip önemli konular, toplumsal konsensüs ile çözülebilir. Bu nedenle yeni Anayasa en az yüzde 65 oy ile geçmeliydi ki; toplumun genelini kucaklasın. Bizler parti olarak neler yapabileceğimizi ve yeni dönemde ülkemizi, nasıl doğru yola sevk edeceğimizi istişare ettik. Kendi içimizde yaptığımız bu değerlendirmeleri, diğer siyasi partilerle de gerçekleştiriyoruz. DSP Uşak İl yöneticileriyle bu konuda istişarelerde bulunduk” dedi.



DSP’nin ve CHP’nin aralarında bulunduğu bir çok siyasi partinin hayırda birleştiğini ve bunun devamının geleceğini söyleyen Ali Karaoba, şöyle konuştu: “Bizler, duygu istismarı yapmayan ve insanların özgürlüklerine ipotek koymayan siyasi partileriz. Her zaman için halkımızın huzuru, refahı, yoksulluğun bitmesi ve sorunlarının çözülmesi için varız. Bu noktada gerçek hayır kurumlarıyız. Hayırda birliktelik devam edecek ve 2019’un yol haritası bu şekilde belirlenecek”.
               


DSP Uşak İl Başkanı Hasan Hüseyin Alçılıoğlu da, ziyarette, kent ve ülke gündemiyle ilgili konuları masaya yatırdıklarını ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Öte yandan CHP Uşak İl Örgütü, aynı gün Saadet Partisi ve Vatan Partisi il binalarını da ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.
Editör: TE Bilişim