- HABER ANALİZ -  
Uşak’ın alt yapısının günlük ve güneşlik havalarda yapıldığını, bu yıl yağan şiddetli yağmurlar sonrası anladık. Kentte İzmir yolunu yok eden, KOSGEB binasını sular altında bırakan ve bölgede hayatı durduran sebepler şu anda belediye tarafından inceleniyor. Alt yapı sorununa artan nüfus, konut, işyeri ve yoğun trafiğe rağmen el atılmaması, ‘Nasıl bir şehirde veya ülkede yaşıyoruz?’ tepkisine haklı olarak yol açıyor. Her su baskınında, “Ekiplerimize konuyu ilettik gereken yapılıyor” şeklindeki beylik sözlere vatandaş artık inanmıyor.

HOLLANDA DENİZ SEVİYESİNDE, BÖYLE BİR SORUN YAŞAMIYOR

Yüzölçümü Türkiye’nin her hangi bir şehri kadar olan Hollanda, deniz seviyesinde ikamet edenlerin nefes alıp verdiği bir ülke. Burada da tıpkı Uşak’ta olduğu gibi yağmurlar yağıyor, fakat bizdeki sorunların hiçbiri nedense bu ülkenin insanlarına uğramıyor. Uşak, halkı ise her yağmurlu havada büyük bir çile yaşıyor. Çevre yolunun olmaması ve şehirlerarası ulaşım ve taşımacılık yapan kamyon ve otobüslerin de kent merkezine girmesiyle, hastalık daha da kronik hale geliyor. Uşak Belediyesi yetkilileri, her yağmurda sanki deprem olmuş gibi toplantılar yapıyor. Yağmurun önlenmesi için ne gibi önlemler alınacağı konuşuluyor, fakat iş uygulamaya gelince aynı sıkıntıların tekrar ettiği görülüyor.

İŞİN UZMANLARI, SİSTEM GÜÇLENDİRİLMELİ DİYOR

Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

Bu konuyla ilgili alt ve üst yapı konusunda çalışmaları olan mühendislerle görüşmeler yaptık. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen ve bu konuda belediyenin nasıl bir yol haritası olduğunu bilmeyen mühendisler, “Bu sorunun hep yaşanması Uşak için içler acısı bir durum. İzmir yolunda yaşanan problemin çözümü doğal akışla olabilir. Suyu enjekte eden boruların çapının küçük olması büyük bir sıkıntı. Zaman zaman yabancı filmlerde kanalizasyonları görüyoruz ve içinden bir araba rahatlıkla geçebilecek boyutta. Bizdeki boruların küçük olması sorunun temel sebebi” diyor.

ESNAF, KAPAKLAR TEMİZLENMEDİĞİ İÇİN TIKANIYOR                   

Esnaf ise mazgalların temizlenmediğini, kum, çalık ve mil gibi malzemelerin zamanla söz konusu bölgeyi tıkadığını ifade ediyor. İtfaiye ekiplerinin yağışlı havalarda sıkıntı doğuran kapakları tazyikli  su ile temizleyebileceğini belirten esnaf, “İtfaiye ekipleri ya haftanın belli günlerinde veya hava duruma bakarak mazgalları temizleyebilir. Yağmur ihtimalinin olduğu günlerde kapaklara tazyikli su basarak, tıkanmaya yol açan malzemeler süpürülebilir. Uşak’ta belli başlı yerlerde sıkıntı yaşanıyor. Bunun önüne geçmek de belediyenin görevi” ifadesini kullanıyor.

PARK VE BAHÇE YAPMAK BELEDİYECİLİK DEĞİLDİR

Uşak’ta yaşananlar ve ortaya konan görüşler, belediyeciliğin sadece park ve bahçe yapmayla sınırlı kalmadığını net bir şekilde anlatıyor. Bir önceki dönemde parklara ve bahçeler yapılan, seçime dönük ve popülist yaklaşımların miadını doldurduğu görüşü, kamuoyunda hakim olmaya başlıyor. Yeni belediye yönetiminin park, bahçe ve sosyal donatının yanı sıra, görülmeyen yatırımlara ağır vermesi bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim