Uşak Belediye Meclisi Nisan ayı 2. Oturumunda Uşak Belediyesi’nin 2013 yılı denetleme ve faaliyet raporu okundu ve oylandı. Uşak Belediyesi’nin toplam borcunun 40 milyon TL ve 2013 yılı bütçesinin 14 milyon TL açık verdiği bildirildi. Belediyenin sosyal tesislerinin yurt yapılması konusu görüşülürken Hükümet ve cemaat tartışmaları da meclise damgasını vurdu.

Uşak Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı 2. Oturumu tüm üyelerin katılımıyla yapıldı. Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yönettiği oturumda ilk oturumdan kalan, “Mülkiyeti Uşak Belediyesi’ne ait Huzurpark tesislerinde bulunan sosyal tesislerin, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurt talebi üzerine geçici olarak bu kuruma tahsisi”  ile ilgili gündemin 14. Maddesi görüşülmeye başlandı.

“ÖĞRENCİLERE OTELDE AĞIRLANSIN”

MHP Grubu adına söz alan Orhan Tamer, “Bu tesislerin, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’ne tahsisi sosyal yönden belediyenin görevi midir? Hukuki yönden doğru mudur? Ekonomik yönden özel yurt işletmecilerini de etkileyecektir. Bir de cemaatin yurtlarından atılan öğrencileri almak için bu uygulama yapılıyorsa, Sayın Başbakan, “Bu öğrencileri sokakta bırakmayız. Gerekirse otel kiralarız. Orada misafir ederiz” demişti. Belediyenin tesisi verileceğine otel tutulsun. Öğrenciler orada misafir edilsin. Biz MHP olarak bu maddeye ret oyu vereceğiz” dedi.

“Ret oyu vermek MHP Grubunun demokratik hakkıdır” diyen Başkan Cahan,  “Devletin iki kurumu arasında bu talep hukukidir. Sosyal yönden de öğrencilerimize yurt temin etmek belediyenin görevidir. Öğrencilere kalacak yurt temin etmek aynı zamanda insani görevimizdir” açıklamasında bulundu.

CHP Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Güngör, “CHP Grubu olarak sosyal tesislerin kız öğrenci yurdu olarak tahsis edilmesine herhangi bir itirazlarının olmadığını ve kabul oyu vereceklerini” belirtti.

AK Partili 17 ve CHP’li 5 üye sosyal tesislerin kız öğrenci yurdu olarak tahsis edilmesine “Evet” oyu verirken, MHP’li 9 üye “Ret” oyu verdi.

BÜTÇE 14 MİLYON TL AÇIK VERDİ

Daha sonra gündemin 3. ve 4. Maddelerine geçildi. Bu maddelerde; Uşak Belediyesi’nin  2013 yılı denetleme raporu ve faaliyet raporu, AK Partili Üye Mehmet Emin Akyay tarafından okundu. Akyay raporunda, “Uşak Belediyesi 2013 yılı  bütçesinde; gelirlerin 115 milyon TL, giderinin 129 Milyon olduğunu, 2013 yılı bütçesinin 14 milyon TL açık verdiğini “ bildirdi. Akyay’ın okuduğu denetleme raporunda, Uşak Belediyesi’nin bugün itibarıyla, müteahhitlere, malzeme alımlarına kısacası piyasaya 25 milyon TL, İller Bankası’na 15 milyon TL olmak üzere toplam 40 milyon TL borcu olduğu” bilgilerine yer verildi.

Yapılan oylamada, bütçe ve denetleme raporuna AK Parti Grubu “Çekimser”, MHP ve CHP grupları “Ret” oyu verdiler. Yeterli ret oyu alamayan faaliyet ve denetleme raporları meclisten geçmiş sayıldı.

ENCÜMEN ÜYELERİ DE BELİRLENDİ

TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var! TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var!

Nisan ayı 1. Oturumunda Belediye Başkan yardımcılıklarına getirilen AK Partili Belediye Meclis üyeleri Ergün Kırdinli ve Hakan Uludağ’ın ardından, bu oturumda da Belediye Meclis üyeleri seçildi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Kırdinli grubu adına, Emine Yıldırım, Sedat Aydın ve Murat Kiriş isimlerini önerdi. CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Güngör, “Aynur Yurtseven, MHP Grup Başkan Vekili Bekir Akağaç da, Erdoğan Varol ve Muhterem Erol isimlerini önerdiler.

Yapılan seçimde, AK Partili üyeler: Emine Yıldırım, Sedat Aydın ve Murat Kiriş’e 18’er oy, CHP’li Aynur Yurtsever ve MHP’li üyeler Erdoğan Varol ve Muhterem Erol’a da 14’e oy çıktı. Emine Yıldırım, Sedat Aydın ve Murat Kiriş bir yıllığına Uşak belediyesi Encümen üyeliklerine seçilmiş oldular.

Daha sonra gündemin 9. Maddesi gereği, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine: AK Partili üyeler Emine Yıldırım ve Hasan Erdoğan

Ege Belediyeler Birliği’nin doğal üyesi sayılan Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte üye olarak Hasan Erdoğan seçildiler.

Editör: TE Bilişim