EDİTÖRDEN…

Gürültüsü, patırtısı, gövde gösterisi, izzeti ikramıyla bir seçim daha bitti. Türkiye genelinde vatandaş tercihini yaptı. İyi çalışan, halka inen ve cimrilik yapmayarak seçim kampanyasını doğru yapanlar çalışmalarının meyvelerini aldı. Uşak’ta AK Parti Nurullah Cahan ile ipi göğüslerken, MHP’li Alpay Özgür de iyi bir performans ortaya koydu. Açıkçası anketlerde üçüncü parti olan MHP, ikinci oldu ve Belediye Meclisi’ne de 9 isim sokmayı başardı. CHP ise bu seçimin en zayıf büyük partisi oldu. CHP, güç bela 5 belediye meclis üyesiyle kent yönetiminde yer almaya devam edecek.

AK PARTİ, SİSTEMLİ BİR ÇALIŞMA SERGİLEDİ

Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!

Uşak’ta AK Parti, yüzde 43’ün üzerinde oy aldı. 50 bin oyu aşan AK Parti, Nurullah Cahan’ın başkanlığında önümüzdeki 5 yıl kent yönetiminde söz sahibi olacak. AK Parti’nin bu dönem 14 normal ve 3 de kontenjandan 17 meclis üyesi görev yapacak. AK Parti’de Nurullah Cahan, henüz aday adaylığı döneminde projelerini anlatmaya başladı. Kendisine yönelik eleştirileri hep dikkate aldı ve projelerine son şeklini geri dönüşlere göre verdi. Her gün sabah 6’dan önce evinden çıktı ve vatandaşla hemhal oldu. Sabah, öğlen ve akşama kadar süren toplantılar, gece saat 1’lere kadar devam etti. Nurullah Cahan’ın bir günden bir güne ‘Benim de sosyal hayatım var’ dediği duyulmadı. Cahan’ın bir diğer artısı da basınla yaptığı çalışmalar oldu. Açık hava reklamlarını etkili kullandı, sosyal medyada hep yer aldı ve en önemlisi internet medyasını ihmal etmedi. Kentte her gün ortalama 20 bin kişinin ziyaret ettiği internet sitelerinde hep Cahan’ın haberleri yer aldı. Cahan, partisiyle de uyumlu çalışarak bu seçimde kazanan taraf oldu.

MHP, UŞAK’TA İYİ BİR SONUÇ ALDI…

MHP seçimi kaybetti, fakat aldığı sonucun hiç de azımsanacak seviyede olmadığını düşünüyorum. Çünkü Ali Erdoğan gibi, kent siyasetinde uzun süre kalan ve her ankette açık ara birinci çıkan bir isimle girdiği 29 Mart 2009 seçiminde, 41 bin oy almıştı MHP... Alpay Özgür’ün adaylığında ise 36 bini aşkın oy aldı. MHP, 2011 milletvekilliği seçimlerinde de 36 binin üzerinde oy almıştı. Fakat milletvekilliğinde köylerin de oyları baz alındığı zamanda, bu yerel seçimde oylarını artırdıklarını söylemek mümkün. MHP’nin bu seçim eksikleri, tanıtım çalışmalarını tam anlamıyla yapamaması oldu. Sadece açık hava reklamlarıyla sınırlı kalmaları ve projeleri istenen düzeyde anlatmamaları, MHP’nin en büyük handikapı oldu. Yine de Uşak Belediye Meclisi’ne 9 isimle katılma hakkını elde eden MHP, daha önce çıkardığı seçimlere göre başarılı.

CHP, KLAVUZU YÜZÜNDEN KAYBETTİ

Uşak’ta milletvekilliği seçiminde 1 ismi garanti olarak Ankara’ya gönderen CHP, bu seçim dip yaptı. CHP, aday adaylığı döneminde Ali Erdoğan’ı aday yapmak istemeyenlerin çıkardığı tartışmalarla epey zaman kaybetti. Ayrıca CHP’de seçim döneminde Ali Erdoğan’a karşı çıkan ve bu işin başını çeken kılavuzlar, seçimin kaybedilmesinde en büyük etkendir. CHP’nin bir an önce şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekir. Ayrıca Banaz, Eşme ve Karahallı’daki çöküşün sebepleri irdelenmeli. CHP’de neden bu kadar küskün olduğu sorgulanmalı diye düşünüyorum. Atatürk’ün kurduğu partiyi Uşak’ta bu hale getirenlerin hala bir yerlerde olması da dikkat çekici. CHP, yaşanan bu hezimeti iyi irdelemeli ve yeniden yapılanmaya gitmeli. Özelikle milletvekilliği seçimlerinde mutlaka değişimden yana olmalı. Vatandaşla iyi diyalogları olan, hoşgörülü ve kindar tutumlar sergilemeyen isimlerle yola çıkılmalı. Aksi halde bir sonraki dönem, Uşak’ta AK Parti yine 2 ve MHP de 1 milletvekili çıkarır.

SEVGİYLE KALIN… 

Editör: TE Bilişim