Uşak’a gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Uşak Üniversitesi’nde öğrenim gören gençlerin, kötü koşullarda yaşadığını, barınma sorunu olduğunu belirterek, kalacak yeri olmayan 3 bin öğrencinin kayıt dondurarak memleketlerine döndüğünü iddia etti.

Uşak Üniversitesi öğrencilerinin sorununa dikkat çekmek için CHP Uşak Gençlik Kolları tarafından düzenlenen eyleme katılmak için Uşak’a gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, , CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Okan Altıntaş, Gençlik Kolları Ankara İl Başkan Yardımcısı Deniz Demir , İzmir Bornova Belediye Meclis Üyesi Taner Doğan , CHP Uşak Gençlik Kolları Başkanı Cihan Yıldırım’dan bilgi aldılar. Eyleme CHP Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 50 kişi katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası önünde toplana eylemciler, İsmet Paşa Caddesinden yürüyüşe geçerek, ıslıklar ve alkışlar eşliğinde Uşak Valiliği önüne kadar yürüdüler. Burada Uşak Valilik binası önünde açıklama yapmak isteyen öğrencilerle emniyet görevlileri arasında kısa bir tartışma yaşandı. Daha sonra açıklamanın Atatürk Anıtı önünde yapılması konusunda iş tatlıya bağlanınca taraflar anlaştı.

“UŞAK’TA KİRALAR KORKUNÇ RAKAMLARA ULAŞTI”

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

Burada ilk konuşan CHP Uşak Gençlik Kolları Başkanı Cihan Yıldırım “ Burada bir araya gelmemizin amacı üniversite öğrencilerimize sahip çıkmak onların her zaman yanında olduğumuzu ve olacağımızı basın önünde bir kez daha vurgulamak içindir . Şu an burada bulunan herkes üniversite öğrencisidir. Uşakta ki ev fiyatları çok yüksek 1+1 evler 700-800 TL 1+0 evler 400+500 TL civarındadır. Üniversite öğrencileri sermaye olarak görülmektedir. Aynı şekilde Kredili Yurtlar Kurumunda barınılacak yer sayısı çok az durumda ve konaklama şartlarına uygun değildir . Aynı şekilde sığınak olarak kullanılan KYK yurda dönüştürülmüş durumda ve yangın merdivenleri dahil her yer parmaklıklarla çevrilmiş ve hapishaneden hiçbir farkı bulunmamaktadır . Bizler CHP Uşak Gençlik Kolları olarak bu durumun sürekli takipçisiyiz ve takip etmeye devam edeceğiz . Uşak’a gelen yaklaşık 3 bin öğrencinin kaydını dondurarak barınacak yeri olmadığı için memleketine geri dönmüştür ve ek kontenjanlarda aynı şekilde barınacak yer bulamayacağından geri döneceklerdir. Biz CHP Uşak Gençlik Kolları olarak öğrenci kardeşlerimize bu durumun sürekli takipçisi olacağımıza söz veriyoruz”  dedi.

“BİRÇOK ÖĞRENCİ OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALIYOR”

 CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız “Burada olmamızın sebebi Uşak Üniversite öğrencilerinin ciddi sorunlarla karşılaştığının haberini aldığımız ve onlara sahip çıkmak yalnız olmadıklarını vurgulamak adına bulunuyoruz..  Sadece Uşak’ta değil tüm Türkiye’de öğrenci kardeşlerimiz aynı sorunları yaşamaktadır. Hükümet öğrenci kardeşlerimize özel yurtlara gitmeyin devlet yurtlarımıza gidin diyorlar.. Fakat Türkiye’de yaklaşık 4 milyon öğrenci var. Kredili Yurtlar Kurumunun toplam kapasitesi 300 bindir. Öğrencilerimize özel yurtlara gitmekten , özel evler özel apartlar tutmaktan başka çare bırakılmıyor . Bizlere özel okullara özel dershanelere gitmeyin diyorlar. Fakat, TEOG adı altında bir sistem ile karşı karşıya bırakılıyoruz . Söyleyin Eğitim sistemi bu haldeyken nasıl özel okullara , özel yurtlara , özel dershanelere , özel apart ve evlere gitmeyelim . Sizler bizi buna mecbur bırakıyorsunuz ve bu sistemle maddi durumu yetersiz birçok öğrenci kardeşimiz bu sistem yüzünden okulunu bırakmak zorunda kalıyor. Bizler parasız eğitim istiyoruz. Herkesin eşit şartlar altında eğitim görmesini istiyoruz.  Kredili Yurtlar Kurumunun yatak kapasitesinin öğrencilerimiz ile doğru orantıda olmasını istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Kredili Yurtlar Kurumu Genel Merkezi adıma bir dava açmıştır. Onları tehdit ettiğimi öne sürmüştür. Emniyete gittim ifademi verdim ve bugün burada yine aynı düşüncelerimin arkasındayım. Şimdiye kadar bu konunun takipçisi oldum ve olmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim