AK Parti Uşak Milletvekili ve adayı Mehmet Altay, Şükraniye ve Yoncalı köylerini ziyaret ederek, üretici çiftçinin taleplerini dinledi. 1 Kasım’da Türkiye için çok önemli bir seçime gidileceğini söyleyen Mehmet Altay, 7 Haziran sonrası sekteye uğrayan ekonomik istikrarın yeniden sağlanacağını kaydetti. Altay, çiftçinin sulu tarıma geçmesi için bazı bölgelere gölet ve barajlar yapıldığını belirterek, “Uşak’ta sulu tarımın yaygınlaşması için yapılacak çalışmalara destek veriyoruz ve bir çok bölgede kooperatifleşmenin yaygınlaşması ve sistemin oturması için çalışıyoruz. Eksik kaldığımız noktalarda da çalışmalarımız olacak” dedi. Basri Yıldırım, "Şer odakları, Türkiye'nin büyümesi için hızımızı kesemeyecek" dedi

MEHMET ALTAY’A ESKİ İL BAŞKANLARI VE PARTİLİLER EŞLİK ETTİ

TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var! TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var!

AK Parti Uşak Milletvekili ve 1’inci sıra adayı Mehmet Altay, partisinin 1 Kasım seçimleri kapsamında, Merkez’e bağlı Şükraniye ve Yoncalı köylerini ziyaret etti. Mehmet Altay’a milletvekili aday adayı olduğu için görevi bırakan eski İl Başkanlarından Basri Yıldırım ve Mehmet Gün ile partililer eşlik etti. 1 Kasım seçimleri öncesi AK Parti’nin kuşatıcı ve toplumun her kesimine inen bir beyanname hazırladığını kaydeden Mehmet Altay, Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan taahhütlerin, bu dönem toplum tarafından daha fazla önemsendiğini belirtti. Çiftçi, emekli, asgari ücretli, kadın ve genç girişimcilere önemli katkılar sağlayacaklarını söyleyen Mehmet Altay, “7 Haziran sonrasında ülkemizde oluşturulmak istenen kaos tablosu ve muhalefetin çözümsüzlüğü isteyen tutumu nedeniyle, döviz fiyatları yükseldi ve bu işten nemalanmak isteyen spekülatörler ekonomik istikrarı zedeledi. 13 yıldır sağladığımız istikrarlı ve kararlı ekonomi politikası olmasaydı, belki bugün 2001’deki gibi daha büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kalabilirdik. Biz 7 Haziran sonrasında seçmenin bize verdiği mesajı çok iyi anladık ve bütün partilerle uzlaşı yolunu aradık. Özellikle Devlet Bahçeli’nin olumsuz tutumu nedeniyle koalisyon oluşmadı. CHP ile yaptığımız görüşmelerde de hep olmazlar önümüze sürüldü ve işin çıkmaza girmesi bir noktada belli odaklarca da istendi. 1 Kasım’da yeni bir seçim var ve biz kendi hatalarımızdan da ders çıkararak, topluma fayda sağlayacak taahhütlerimizi geçtiğimiz gün deklare ettik. Beyannamemizde çiftçi kardeşlerimizin çözülmesini istediği sıkıntılar da yer aldı. Allah’ın izni ile 1 Kasım’da tekrar iktidara gelirsek, yemde ve gübrede KDV’yi kaldırıyoruz. Ayrıca genç çiftçi kardeşlerimizi tarıma daha fazla özendirmek ve istihdamı bu yönde artırmak için de, 30 bin TL’ye kadar karşılıksız kredi desteği sunacağız. AK Parti olarak 2002’den bugüne kadar verdiğimiz her sözü tuttuk ve 1 Kasım’dan sonra da ne dediysek, harfiyen yerine getirdiğimizi göreceksiniz” dedi.


SULU TARIMIN YAYGINLAŞMASINI İSTİYORUZ

Uşak’a 49 büyük gölet ve barajın yapıldığını kaydeden Mehmet Altay, söz konusu tesislerin sulu tarım için yaygınlaştırıldığını, fakat bazı noktalarda kooperatifleşme sağlanamadığı için henüz istenen sonuçların alınamadığını dile getirdi. Kuru tarım yapılan ve sulama tesisleri henüz bulunmayan bölgelerdeki çiftçilerin sulu tarım için gölet ve pompaj taleplerini dikkate alacaklarını belirten Mehmet Altay, şöyle söyledi: “Sulu tarımın yapılmasını sizden çok biz istiyoruz, çünkü çiftçimizin emeğinin para etmesi bizi memnun eder. Bugüne kadar bir çok noktada gölet, baraj ve pompaj istasyonları kurduk. Fakat hala bazı noktalarda, kooperatifleşmenin olmaması nedeniyle sulu tarıma tam anlamıyla geçemedik. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor ve sulu tarımla ilgili gelen bütün talepleri dikkate alacağız. Devlet Su İşleri ile bu konuda irtibata geçeceğiz ve ilgili ekipler tarafından talep olan noktalarda ön inceleme yapılmasını sağlayacağız”.


BASRİ YILDIRIM: BÜYÜME YOLUNDA HIZIMIZI KESEMEYECEKLER

Türkiye’de ekonomik ve siyasi istikrarın doğru orantılı olduğunu dile getiren Basri Yıldırım, “Türkiye’de ben iktidar olacağım ve bu memleketi en iyi şekilde yöneteceğim diyen tek partinin AK Parti olduğunu görüyoruz. Diğer partiler, maalesef ya muhalefete ya da koalisyona oynuyor. AK Parti 13 yılda çok büyük hizmetler yaptı ve gelinen noktaya zarar vermek isteyen şer odakları, 7 Haziran öncesinde ve sonrasında yaptıkları anti-AK Parti kampanyası ile kazanımları yok etmeye çalıştılar. AK Parti olarak, 1 Kasım’da yeniden huzur ve istikrar için iktidara bir kez daha talibiz. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlara son vereceğiz ve büyüme yolunda kimsenin hızımızı kesmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim