Geçen hafta İl Genel Meclisi toplantılarına damgasını vuran, “Kişiye Özel Yol” haberinden sonra, bir açıklama yapan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Tozan, yolun yapıldığı köy muhtarına protokol baskısı yapıldığını, ekip sormlusunun istem dışı izne çıkartıldığını, işin tek olumlu yönünün gazete haberlerinden sonra mezarlık yolunun yapılması olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta, CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Yılmaz Tozan tarafından yapılan, “Eşme ilçesinde köy yolları yerine AK Parti’ye yakın bir ismin tavuk çiftliğine yol yapılıyor” açıklamalarından sonra gelişen olaylar, bu haftaya da damgasını vurdu.

Haftanın ilk toplantısı sonrası CHP Grup odasında basın açıklaması yapan Uşak İl Genel Meclisi’nin CHP’li Eşme üyesi Yılmaz Tozan, ilginç açıklamalarda bulundu. Tozan, “Geçen hafta Eşme İlçesine bağlı Kolonkaya Köyünde, AKP’li bir İl Genel Meclisi üyesinin AKP üyesi tanıdığına ait bir tavuk çiftliğine İl Özel İdaresi araçlarının yol yaptığını açıklamış ve Eşme ilçesindeki 6 köy yoluna 8 aylık uğraşlarıma rağmen yol yaptıramadığım belirtmiştim. Bu açılmalarımın basında çıkmasından sonra yaşanan gelişmeleri siz basın mensuplarıyla paylaşmak istiyorum” dedi.

“MUHTARA BASKI”

Bu konuda ilk gelişme hakkında bilgi veren Tozan, “Kişiye özel yol yapan ekip sorumlusu Kudret bayram’a fatura kesilmiş ve bu arkadaşımız kendi sitemi dışında izne ayrılmak zorunda kalmıştır. Kolonkaya Köyünde kişiye özel bu yol yapılırken, yol yapım ekibi burada 4 gün çalışmıştır. İl Özel İdaresi yetkililerinin çok öğündüğü JPR sistemi bu olayı neden takip edememiş? Ben bunu çözebilmiş değilim” sorusunu sordu.

Kolonkaya Muhtarlığına da “Protokol baskısı” olduğunu tespit ettiğini kaydeden Tozan, “Muhtar Enver Öz’e, yeni tarihli, bir protokol imzalanması için baskı yapıldığını öğrendim. Geçen hafta biten kişiye özel yol çalışması için, bugün tarihli, su kanalı ve mezarlık yolu yapılması ile ilgili bir protokol yapılması için zorlamışlar. Bir başak tavuk çiftliği sahibi de aynı bölgede bulunan tavuk çiftliğine parasıyla yol yaptırmak istemiş. Henüz, onun talebine cevap verilmemiş” ifadesini kullandı.

Tozan, geçen hafta gündem yaratan açıklamasının tek iyi yönünün bulunduğunu da dile getirerek, “Geçen hafta kişiye özel yol çalışmasının mezarlık yolu onarımı altında yapıldığını söylemiştim. Açıklamalarımın basında yer almasının ardından mezarlık yolu da çok güzel bir şekilde yapılmış. İl Özel İdaresi’ne teşekkür ediyorum” diyerek bir göndermede bulundu.

Uşak'ta bir bardak suda kıyameti koparan mevzuyu soruşturduk! Hiçbiri gerçekçi değil! Uşak'ta bir bardak suda kıyameti koparan mevzuyu soruşturduk! Hiçbiri gerçekçi değil!

Öte yandan emekli öğretmen olan İl genel meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve CHP’li Banaz İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Yılmaz’a İl Genel Meclis’inin tek kadın üyesi olan İlknur Ertuğrul tarafından çiçek verilerek meclis adına, “Öğretmenler Günü” kutlandı. İl Özel İdaresi çalışanları da iki öğretmenin “Öğretmenler Günü”nü kutladı.

Editör: TE Bilişim