Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız
AK Parti'nin ilçe danışma Toplantıda Uşak Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, dar gelirliyi konut sahibi yapmak için toplu konut projesi hazırlayacaklarını ifade etti. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların sürekli başını sokacak bir ev hayali kurduğunu söyleyen Nurullah Cahan, “Sosyal belediyeciliği gerçek anlamıyla hayata geçireceğimizi ve dar gelirlinin yanında olacağımızı hep dile getirdik. Göreve geldiğimizde 6 olan halk ekmek satış noktasını 15’e çıkardık. Halkımızın ucuz ekmek almasını sağladık ve fırınımızda kapasite artışını da kademeli olarak sağlayacağız. Yine dar gelirli vatandaşımızı düşünerek, toplu konut projesini hayata geçiriyoruz” dedi. Yağmur nedeniyle kentte meydana gelen su taşkınlarının önlenmesi için de çalışmaların sürdüğünü belirten Cahan, “Uşak’taki son yağışlar, alt yapıya bugüne kadar yeterince önem verilmediğini ortaya koydu. Şimdi sorunun temel nedenini tespit ettiriyoruz. Bu noktada kalıcı önlemler alacağız ve altyapımızı güçlendireceğiz. Kent park ve kentsel dönüşüm projelerimiz devam ediyor. Uşak’ı adım adım marka kent yapmak için kararlı adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu. 

UTAŞ BETON SANTRALİ KURMA KARARI ALMIŞTI
Öte yandan Uşak Belediyesi, toplu konut projesinin hayata geçmesi için ilk adımı geçtiğimiz belediye meclisinde atmıştı. Yüzde 99'u Uşak Belediyesi'ne ait olan UTAŞ, beton santrali kuracağını duyurdu ve bu konuda Uşak Belediye Meclisi'nden sermaye artırımı için yetki istedi. Beton istasyonu kurulması durumunda, Uşak Belediyesi'nin önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığı toplu konut projesinin daha kolay hayata geçmesi bekleniyor.
ALİ ARASLI
Editör: TE Bilişim