7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine birlikte girecek olan Saadet Partisi (SP) Uşak İl Başkanı Yunuz Acar ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Uşak İl Başkanı Bekir Alperen, yaptıkları seçim ittifakı sonucu en az yüzde 15 oy alacaklarını iddia etti. SP Uşak İl Binasında düzenlenen basın toplantısına; SP Uşak İl Başkanı Yunuz Acar, BBP Uşak İl Başkanı Bekir Alperen, ittifakın 1. Sıra Uşak Milletvekili Ramazan Yavuz Acar ve 3. Sıra Uşak Milletvekili Adayı İbrahim Dağgezen katıldı. SP Uşak İl Başkanı Yunuz Acar, milletvekili genel seçimine Saadet Partisi listesinden katılacaklarını açıkladı ve şu değerlendirmelerde bulundu "Birtakım kriterler çerçevesinde uygun adresin Saadet Partisi olması gerektiği hususunda kardeşlerimizle görüş birliğine vardık. Geminin rengi önemli değil önemli olan karşıya geçmektir diye düşündük. Bu münasebetle Saadet Partisi çatısı altında seçime gidelim kararını verdik. Temel ilkemiz şu, bizim inancımıza göre iki kardeş, iki ortak, dürüst çalışırsa üçüncü Cenab-ı Allah olur. Öyle hareket ediyoruz.”

"ADAYLAR KARŞILIKLI ANLAYIŞLA BELİRLENDİ”

BBP Uşak İl Başkanı Bekir Alperen de, Saadet gerek Büyük Birlik Partilerinin, pırıl pırıl bir maziye sahip olduğunu belirterek, hangi partinin çatısı altında ittifaka girildiğinin önemi bulunmadığını söyledi.Alperen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkisinden birisi olacaktı. Adalet ve samimiyet zemininde ihlasla çıkılmış bir yolda başarıya nasıl ulaşılır, en azami verim nasıl alınır, biz bunun gayreti içerisinde olduk. Burada özveri göstermek gerekiyordu. Biz zaten başından itibaren özverili olacağımızı, ön şartlarımız bulunmayacağını, pazarlık içinde olmayacağımızı neticede ülkemiz, milletimiz için siyaset yaptığımızı, burada da fedakarlık edeceğimizi belirtmiştik. Çünkü biz milletimiz için sadece fedakarlık değil feda olmayı bile göze almış insanlarız."

Alperen açıklamalarında şunları kaydetti:

"Biz yaptığımız saha çalışmalarında şunu gördük, BBP'nin ve Saadet Partimizin şu anda yüzde 40'lara yakın bir potansiyeli var. Saha çalışması yapanlar bilirler, partilerin bir normal oy oranları, bir mevcut potansiyeli, bir de maksimum potansiyeli vardır. Şartlar lehine geliştiğinde alacakları oydur maksimum potansiyel. Bu iki partimizin maksimum potansiyeli yüzde 36. Bunu virgülüne dokunmadan söylüyorum. Bu 36 nedir, şartlar lehimize gelişirse. Biz, şartları lehimize, rüzgarı lehimize estirmek için bu işbirilğini yaptık. Birinci adım bu. Bundan sonraki bütün şartları lehimize doğru çevirme gayretimizi üst düzeye çıkarırsak, konjonktür bizim lehimize doğru gelirse çünkü iktidardan kaçış var, meclis muhalefeti ile ilgili sıkıntılar var. Millet, hep bir iktidar arayışı içinde, alternatif arayışı içinde. Biz, maksimum potansiyelimizin yarısını dahi alsak bu yüzde 20'lere yaklaşıyor. Biz bunu alacağız Allah'ın izniyle. Buna inanıyoruz. İnandığımız için bu yola çıktık."

“MEKANLARI CENNET OLSUN”

Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

SP Uşak 1. Sıra Uşak Milletvekili Adayı Ramazan Yavuz Acar, kendini tanıttıktan sonra, her iki partinin ittifakından halkın ses olacak bir yapının TBMM’de yer alacağını iddia etti.

SP 3. Sıra Uşak Milletveki,li Adayı İbrahim Dağgezen de, “Bilindiği üzere Saadet Partimiz ve Büyük Birlik Partimiz 2015 Genel seçimlerinde birleşerek  Saadet Partimizin  çatısı altında seçimlere girme kararı almıştır.bu davayı bizlere emanet eden değerli büyüklerimiz cennet mekan Erbakan hocamız ile şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendiyi rahmet ve minnetle anıyorum . rabbim kendilerinden razı olsun mekanlarını cennet eylesin bizleri de mahşerde peygamber efendimizin sancağı altında buluştursun inşallah” temennisinde bulundu.

2. sıra adayı Altan Aras’ın Avrupa da seçim çalışmalarında olduğu için basın toplantısına katılamadığı, ilerleyen günlerde adayları tanıtıcı bir basın toplantısı düzenleneceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim