Uşak Merkez İlçe ve diğer ilçelerle köylerdeki piknik alanları insan sağlığını tehdit ediyor. Uşak İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Yılmaz Tozan, “Piknik alanları ve mesire yerlerinin halini “İçler acısı” olarak tanımladı.

Uşak İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre Uşak il genelinde bulunan piknik ve mesire alanlarının hali içler acısı durumda. Komisyon başkanı Yılmaz Tozan, “Komisyon olarak yaptıkları araştırmada piknik alanlarında yaşanan çevre kirliğinin insan sağlığını tehdit edici boyutlara geldiğini, bunun en büyük nedeninin de çöplerin düzenli toplanmaması olduğunu” açıkladı.

Çevre ve Sağlık Komisyonu raporunu İl Genel Meclisi’nde okuyan Başkan Tozan, “Merkez ilçe ve diğer ilçe ve köylerinde bulunan piknik alanlarında çevre kirliliğinin çok olduğu, kirliliğin insan sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığı haberlerinin alınması üzerine, piknik alanlarının incelenmesi konulu önerge doğrultusunda komisyonumuz çalışmalara başladı” dedi.

Komisyonun ilk olarak merkeze bağlı Göğem Köyü piknik alanını mahallinde incelediğini kaydeden Yılmaz Tozan, “Burada 2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından onarımdan geçirildiğini ve piknik masalarının yenilendiğini ve bazı yerlere kamelyalar yapıldığını tespit ettik. Göğem Köyü piknik alanında kayda değer bir olumsuzluğa rastlamadık. Burasını hizmete hazır olarak gördük” ifadesini kullandı.

“KARLIK ÇAMLIĞI PİSLİK İÇİNDE EVRENDEDE VİRAN HALDE”

Karlık Köyü Piknik alanında ise olumsuz görüntülere rastladıklarını belirten İl Genel Meclisi’ CHP Eşme Üyesi ve Komisyon Başkanı Yılmaz Tozan, “Karlık Köyü piknik alanını mahallinde komisyon olarak inceledik. Sahanın piknik alanı olarak elverişli olmasına rağmen gerekli itinanın gösterilmediğini üzülerek gözlemledik. Çöplerin toplanmadığı gibi, çöp bidonlarının çevreye saçıldığını belirledik. Piknik alnının bu haliyle insan sağlığını tehdit ettiğini ve burada iyileştirme çalışması yapılması gerektiği düşüncesinde olduk” şeklinde konuştu.

Rapordaki görüşleri okumaya devam eden Tozan, “Banaz Evrendede piknik alanında komisyon olarak yaptığımız incelemede, piknik alnının tamamen kaderine terk edilmiş durumda olduğunu, masaların kırk, ocakların yıkılmış, yüzme havuzunun ise kullanılmaz hale geldiğini üzülerek tespit ettik. Piknik alanına giden yol ise tamamen bozulmuş durumda. Evrendede piknik alanın bu haliyle kullanılamaz hale geldiğini tespit ettik” dedi.

Uşak İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Yılmaz Tozan, “Komisyonumuz değer ilçelerde bulunan piknik alanlarını zaman yetersizliğinden dolayı inceleme fırsatı bulamadı. Ek süre verildiği takdirde diğer ilçe alanlarında bulunan piknik alanlarının incelemesine devam edilecektir” diyerek, süre talebinde bulundu.

İl Genel Meclisi de Tozan’ın ek süre talebini oy birliği ile kabul etti.

 

 

Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı

 

Editör: TE Bilişim