Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!
 Uşak’ta 3 Haziran’da yapılacak olan Kent Konseyi seçimleri için adaylar netleşmeye başladı. Şehrin birleştirici gücü ve ortak akıl kültürünün temellerini oluşturan Kent Konseyi seçimleri için sivil toplum kuruluşları da başkanlık seçimine hazırlanıyor. Şehirde özel hizmetler ve projeler üretmeyi amaç edinen kent konseyi yeni seçilecek Başkanla birlikte şehrin kaderini etkileyecek. Ramazan Atasorkun yeni dönemde Uşak'a hizmet etmek için aday olduklarını kaydetti. Uşak Tanıtım Gönüllüleri Platformu adına konuşan Eski Uşak Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Karahangil konuyla ilgili yaptığı açıklamada başkanlık yarışında Uşak sevdalısı olarak yarışı kim kazanırsa kazansın hizmet için çalışacaklarını kaydettiği açıklamasında, "Biz sivil toplum kuruluşlarımızla, hem Uşak bilinmeyenlerini ortaya çıkartıyor hem de şehirimizin kültürel miraslarını muhafaza etmek için emek harcıyoruz. Herkes bilmeli ki bu şehir üretilen projelerin üzerinde büyüyecek ve filizlenecektir. Marka şehir iddialarının hayata geçmesi için yerel yönetimlerle birlikte hizmet edilmesi şart ve biz bu anlamda her türlü fedakarlığa hazırız. Değerli dernek ve platform üyemiz Ramazan Atasorkun kardeşimiz Uşak sevdalılarının hayallerini imkanlar dahilinde hayata geçirmek, sivil toplum kuruluşları olarak fikirlerimize tercüman olmak için aday oldu ve bizler de kendisine desteğimizi vereceğimizi ifade etmek istiyoruz" dedi.



"Uşak'a hizmet, dedelerimizin tohum ektiği topraklara hizmet, bir borçtur” diyen platform sözcüsü Savaş Karahangil "Bu yarışı kim kazanırsa kazansın, kazanan Uşak olmalıdır” şeklinde konuştu. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kent Konseyi Başkan adayı Ramazan Atasorkun, Uşak’ta bugüne kadar yapılması planlanan fakat yapılamayan pek çok şeyi gerçekleştirmek isteğiyle yola çıktıklarını belirttiği konuşmasında, “Bizler Uşak’ın evlatlarıyız. Bu şehir, binlerce yıllık tarihiyle yaşayan ve doğal güzellikleriyle bizlere miras kalan bir taçtır. Sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle Uşak’ın saklı kalan tarihini ortaya çıkartmak, unutulmaya yüz tutmuş kültürünü yeniden canlandırmak, yerel değerlerini yaşatmak, sosyal hayatında farklılıklar oluşturmak ve Uşak’ı değerleriyle bir baş tacı yapmak istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylıştıracak projelerden, çocuk ve gençlerimize, kadınlarımıza kadar pek çok alanda proje çalışmalarımız var. Bizler başkanlık koltuğuna kim oturursa otursun, her zaman Uşak için koyulan her tuğlada kendimize bir görev biçerek destek olmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizler 600'ü aşkın sivil toplum kuruluşunun fikirleriyle, vatandaşımızın talepleriyle ve projelerle yolumuzda ilerlemek istiyoruz.” şeklinde konuştu. Uşak’ın pek çok kültürel değerleri olduğunu fakat en büyük sorununun tanıtım ve sunum olduğunu kaydeden Atasorkun, yerel yönetimlerle birlik içerisinde olacaklarını belirtti. Atasorkun, ” Uşak’ta tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerin değeri ne yazık ki bugüne kadar tam anlamıyla bilinemedi. Sözde konuşulanlar, hayata geçirilemedi. Biz bu değerlerimizi yapacağımız çalışmalarla anlamlı kılmak ve deyim yerindeyse tarihin Uşak sayfalarının üzerindeki tozları üflemek, değerlerimizin ön plana çıktığı bir Uşak oluşumunda rol almak istiyoruz. Kentimize yönelik her türlü konuda uzlaşı kültürüyle hizmeti öncelik tutup, milletimize hizmeti öz tutacağız. Bizler vatandaşımıza yönelik projelerle, insan odaklı ve memleket sevdalısı olarak çalışma prensibine sahibiz. İnşallah bu anlamda değerli Uşak halkına ve topraklarımıza ne fayda sağlayacaksa biz yapmaya hazırız” açıklamalarında bulundu. 3 Haziran tarihinde yapılan başvurular neticesinde belirlenen başkan adayları Atatürk Kültür Merkezi’nde sivil toplum kuruluşları tarafından oylanacak.
Editör: TE Bilişim