Uşak'ta genel seçimlerde sandık başkanlığı yapan Adil Erken, Twitter'da hükümet ve Cumhurbaşkanı aleyhine paylaşımlarda bulunan Fuat Avni hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde Fuat Avni rumuzlu kullanıcının 'Ak-Hırsızlar Listesi 36' isimli paylaşımında listede adının yer aldığını ifade eden Adil Erken, Uşak Adliyesi'ne giderek Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyette bulundu.

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan Erken, 1 Kasım'da gerçekleştirilen milletvekilliği seçimleri ile ilgili YSK tarafından sandık kurulu başkanı olarak görevlendirildiğini söyledi. Uşak Merkez Uğur Serdaroğlu İlkokulu 1249 nolu sandıkta kamu görevini yaptığını ifade eden Adil Erken, geçtiğimiz Çarşamba gününden itibaren Fuat Avni rumuzuyla Twitter kullanıcısının ismini Ak-Hırsızlar listesine koyarak kişilik haklarını ayaklar altına aldığını ve hedef gösterdiğini belirtti. Erken, 1249 nolu sandıkta hiçbir itiraz veya şaibeye mahal olmadan çıkan sonucun YSK’ya iletildiğinin de altını çizdi.  Erken, “Dolayısıyla, Adalet ve Kalkınma Partisi ve hükümete yönelik karalama ve iftira atma amacı taşıyan ve şahsıma yönelik olarakta hırsızlık suçlamasında bulunan kullanıcı hakkında şikâyetçi olma zorunluluğu doğmuştur” dedi.

"SAVCILIĞIMIZ BU KİŞİ VEYA KİŞİLER KİMLER İSE BULUP CEZALANDIRACAKTIR"

Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!

Yasal yollardan hakkını aradığını sözlerine ekleyen Adil Erken, "Bu arada kişilik haklarımızı yasal yollardan kullanmak, korumak, devletin bu konudaki adli kolluk kuvvetleriyle bu kişi kimse bulunup cezalandırılması için yasal müracaatlarımı yaptım. Bundan sonra basın yoluyla da bu kimse şahsımızla ne ilgisi var bununla ilgili diğer basın açıklamalarını da yapacağız. Bundan sonra hesabını soracağız. İnşallah Cumhuriyet Savcılığımız bu kişi kimse bulup cezalandıracaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim