Uşak’ta memurların topluca CHP’ye yakınlaştığı para için karar Uşak’ta memurların topluca CHP’ye yakınlaştığı para için karar

Önümüzdeki dönemde yapılacak olan İl Başkanlığı Kongresinde yeniden aday olduğunu açıklayan AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, milletvekilliği aday adaylığını düşünmediğini söyledi. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle gazetecilere bir açıklama yapan Basri Yıldırım, gündemle ilgili sorulara yanıt verdi. AK Parti Uşak İl ve İlçe Teşkilatları’nın kongre dönemine odaklandığını ve delege seçimi için listelerin askıya çıktığını belirten İl Başkanı Basri Yıldırım, 19 Ekim 2014 Cumartesi günü, delege seçimlerinin yapılacağını kaydetti. 5’inci olağan kongre döneminin birlik ve bütünlük için önem taşıdığını dile getiren Basri Yıldırım, 2015-2023 döneminin kadrosunun şekillendiğini belirtti.

UZLAŞI ORTAMINI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Partisinin il ve ilçeler bazında yapılacak olan kongre döneminde tek liste prensibiyle hareket edeceğini söyleyen Basri Yıldırım, “Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı İl Başkanları Toplantısı’nda önemli konuları görüştük. Özellikle kongre dönemi gündeme geldi ve tek liste ile hareket edilmesi düşüncesi ortaya atıldı. Buradaki temel amaç, partide birlik ve bütünlüğü sağlamaktır. Önümüzdeki dönemde ciddi bir seçim sürecine gireceğiz ve hiçbir kırgınlığa mahal vermeden, seçimlerden başarıyla çıkacağız” dedi. AK Parti’deki bütün kongre dönemlerinin büyük ilgi çektiğini anlatan Basri Yıldırım, şöyle devam etti: “Bizim girdiğimiz her seçim büyük bir heyecana neden oluyor. Çünkü gerçekten hizmetin üretildiği bir siyasi yapılanmayız ve burada görev alacak arkadaşlarımızın sorumlulukları çok fazla. Ayrıca bütün kongrelerimizin uzlaşı kültürü ile yapılıyor. Umarım CHP ve MHP’de de bu anlayış yaygınlaşır.”

YILDIRIM: İL BAŞKANLIĞINA DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti Genel Merkezi ve parti teşkilatlarının görevine devam etmesinden yana olduğunu kaydeden Basri Yıldırım, “AK Parti’nin politikaları gayet net bir şekilde ortada. Hizipleşmeye, fitneye ve ayrışmaya yer vermeyen bir yapıdayız. 30 Mart yerel seçimleri için daha önceki il başkanımız aday adayı oldu ve görevi biz devraldık. Bize tebliğ edilen bu görevi, 11 aydır layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve partilerimizin göreve devam etmemizden yana tavrı var. Biz de kongrede yeniden aday olacağız ve il başkanlığını devam ettirme noktasında teşkilatımızdan güven oyu isteyeceğiz. Milletvekilliğine aday adayı olmamla ilgili de bazı görüşler ortaya atılıyor. Partimizin içindeki bazı arkadaşlarımız, bu yönde teveccüh gösteriyorlar. Fakat biz il başkanlığına devam etmeden yanayız” diye konuştu. 

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINA EŞİT MESAFEDE OLACAĞIZ

AK Parti’de siyaset yapmanın her Türk vatandaşının hakkı olduğunu anlatan Basri Yıldırım, “Kent ve ülke yönetiminde söz sahibi olmak isteyen ve bir tuğla da ben koymak istiyorum düşüncesinde olanları partimize bekliyoruz. Önümüzde 2015 genel seçimleri var ve bazı arkadaşlarımızın milletvekilliği noktasında iştahlı olduğunu görüyoruz. Biz bu süreçte aday adayı olacak bütün kardeşlerimize eşit mesafede duracağız. Ne halkı, ne Hakkı, ne de AK Parti Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nu yanıltacağız. Şu anda 2 milletvekilimiz görevini başarıyla devam ettiriyor. Süreci barış ve kardeşlik içinde yürüteceğiz. Teşkilat olarak her iki vekilimizin de arkasındayız. Kongrenin ardından genel seçim havası başlayacaktır. Bütün aday adayı kardeşlerimize şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Vatandaşın son 6 ay içinde 2 önemli seçimi atlattığını sözlerine ekleyen Basri Yıldırım, şöyle söyledi: “30 Mart’tan ve 10 Ağustos’tan başarıyla çıktık. Şimdi kongre dönemi ve hemen ardından genel seçimler sürecine gireceğiz. Açıkçası halkımız da bu kadar çok seçim yapılmasını istemiyor. Neyse ki seçim dönemi tamamlanacak ve hizmetler daha da artırılacak.”

YAŞLISINA SAYGI DUYMAYAN TOPLUM KÖRELİR

Öte yandan AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Osman Kutluay, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yaşlısına, büyüğüne saygı göstermeyen, tecrübesinden istifade etmeyen bir toplumun körelmeye, atıl kalmaya yüz tutacağına kaydeden Osman Kutluay, “Bir toplumun hafızası niteliğini taşıyan, tarihten günümüze bilgi paylaşımını sağlayan değerli büyüklerimizin ikinci bahar niteliği taşıyan bu dönemlerinde sağlık, huzur ve refah içerisinde yaşamalarına yönelik çaba ve gayretlerimizin devam edeceğini belirtmek istiyorum. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesi ile tüm dünyadaki yaşlılarımızın bu gününü kutluyor, yaklaşan Kurban Bayramı arefesinde akrabalık bağlarının koparılmadığı, büyüklere ziyaretler ile geçirilen bayram tatlarının artarak yaşanmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim