UTAŞ Uşakspor ve Ödemişspor maçıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu, kararı verdi ve her iki takımında mağlup sayılmasını istedi. Karar, önde götürdüğü maçta, Ödemişsporlu oyuncular yüzünden çıkan olaylar nedeniyle mağdur olan UTAŞ Uşakspor’da şok etkisine neden oldu. Uşaklı vatandaşlar da karara tepki gösterdi ve bunu sosyal medyada gündeme getirdi. Konuyla ilgili bir açıklama da UTAŞ Uşakspor Başkanı Ali Rıza Çümen’den geldi. Ali Rıza Çümen, mücadeleyi önde götüren takımın olay çıkarmasının mantığının bulunmadığını ve verilen kararın UTAŞ Uşakspor’un şampiyonluğunu engellemek için alındığını ifade etti. UTAŞ Uşakspor’un her yıl bin bir emek ve özveriyle lige hazırlandığını kaydeden Ali Rıza Çümen, “Böyle bir karar olamaz ve alınamaz. İlk defa mağdur olanın mağdur edildiğine şahitlik ediyoruz. Ligin birinci yarısında liderlik mücadelesini sürdürdük ve belli bir dönem geride kaldık. Fakat teknik ekibimiz, oyuncularımız ve Uşak taraftarı, tüm dinamikleriyle mücadele etti ve zirveye oturdu. 50’inci yılda profesyonel ligi hedefleyen takımımıza yapılan bu zulmü asla kabullenmeyeceğiz ve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Tüm haksızlıklara, şampiyon olarak cevap vereceğiz” dedi.  

UTAŞ Uşakspor Teknik Direktörü Hayrettin Gümüşdağ ise “Önde olduğumuz maçta rakip oyuncular olay çıkarıyor ve acemi hakem maçı hemen tatil ediyor. TFF, her iki takımı yenik sayarak cezalandırıyor. Emeğimizi futbolun ruhunu bilmeyenlerce çalınmasına izin vermeyiz. Tahkim ve sonrasında CAS’a başvuracağız ve hakkımız olan 3 puanı alacağız” dedi.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol
Editör: TE Bilişim