Uşak Sportif Futbol takımı seyircisine veda maçına hazırlanıyor. Pazar günü evinde son kez seyircisinin önüne çıkıyor. Edremitspor’la karşılaşacak olan kırmızı siyahlılar Turan İdman Yurdu genç takımıyla çift kale maç yaptı. Antrenör Teoman Dümen, takımının genç olduğunu önümüzdeki yıllarda çok başarılı olacağını açıkladı.

Teoman Dümen’in ikinci yarı takımın başına geçmesiyle 14 puan toplayan Uşak Sportif Futbol takımı son iki maçına hazırlanıyor. Pazar günü Bir Eylül Stadı’nda Ederemitspor’la karşılaşacak. Kırmızı siyahlılar son maçlarında deplasmanda Kütahyaspor ile karşılaşıyor.

Uşakspor, Isparta'dan 1 gol yiyerek mağlup döndü Uşakspor, Isparta'dan 1 gol yiyerek mağlup döndü

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 8. Grupta 29 puanla 9. Sırada yer alan Uşak Sportif Futbol Takımının başına 2. Yarı gelen ve takımı 15 puanla devralan Antrenör Dümen, ikinci yarı takımın başına getirildi. Dümen geldiğinde takımda sadece 5 futbolcu kalmıştı. Uşaklı gençlerden yeniden bir takım toparlayan Dümen,  yaş ortalaması 23 olan takımıyla, liglerin bitimine kadar 14 puan toplayarak başarılı oldu.

Takımın Genel Menajeri Yusuf Soysal, yardımcı antrenör Mehmet Maviş ve kaleci antrenörü İsmail Aydın ile el ele veren genç teknik adam, “Genç futbolculardan oluşan takımının önümüzdeki yıllarda çok başarılı olacağını iddia etti.

Genç takımına sabır gösterilmesini ve sahip çıkılmasını isteyen Dümen, “Geçen yıl Turan İdman Yurdu’nu çalıştırdım. BAL’a çıktı. Yine benim dönemimde Turan idman Yurdu U 17 ve U 19 takımları şampiyon oldu. Bunları başarımı anlatmak için söylemiyorum. Uşaklı gençlere önem verildiği takdirde neleri başarabileceklerini vurgulamak için söylüyorum. Turan İdman Yurdu takımı BAL’a çıktı. Parasızlık nedeniyle katılamadı. Uşak kentinin profesyonel liglerde bir futbol takımı yok. Neden? Bunlar üzerinde önemle durmamız gereken sorular”  dedi.

Genç teknik adam, “Uşaklı gençlere kentimiz güvenmek ve sahip çıkmak durumundadır. Uşak profesyonel liglerde bir futbol takımının mücadele etmesini istiyorsa, kendi gençlerine fırsat vermeli ve alt yapıyı bu gençlerden oluşturmalıdır” önerisinde bulundu.

Teknik ekipten duyduğu memnuniyeti dile getiren süper ligde ve Genç Milli takım kalesinde görev yapmış olan genel menajer Yusuf Soysal da, “Teoman Hocam ve teknik ekibi ile el ele vererek, Uşaklı gençlerle 4 aylık mazisi olan genç bir takım kurduk. Bu takıma fırsat ve olanak tanındığı takdirde çok başarılı olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim