Uşak’ta faaliyet gösteren Emre Çek, neden spor salonları kurduğunu anlattı Uşak’ta faaliyet gösteren Emre Çek, neden spor salonları kurduğunu anlattı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Uşak’taki amatör spor kulüplerinin sorunlarını dinledi. “Saha ve soyunma odası sorunumuz var. Sporcularımız arabada giyinip soyunuyor, bize tesis verin” talebini dinleyen Bakan Kasapoğlu, tüm ihtiyaçların giderileceğini ve Türkiye’de ilk defa 3X3 basketbol sokak turnuvalarının Uşak’ta yapılacağını ifade etti



AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın’ın Karaağaç Mahallesi’ndeki seçim irtibat ofisinin açılışının ardından, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Gençlerle Demokrasi Buluşması’na ve amatör spor kulüpleriyle yapılan istişare toplantısına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, burada yaptığı açıklamada, kentin sportif bazda üst seviyelere çıkması için gerekli tesisleşme desteğini vereceklerini belirtti.
Bir dizi ziyaret ve toplantılar için Uşak’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Karaağaç Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosu açılışının ardından, programına Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplantılarla devam etti. İlk olarak, ‘Gençlerle Demokrasi Buluşması’na katılan Bakan Kasapoğlu, burada gençlerin ve sporcuların talep ve beklentilerini dinledi. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki bir başka salonda yapılan amatör spor kulüpleriyle istişare toplantısını da gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu, burada özellikle futbol bazında yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı.
Bakan Kasapoğlu’na kentteki amatör spor kulüplerinin sorunları ve beklentileriyle ilgili bir sunum yapan Uşak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kocabıyık, özellikle tesis bazında ciddi sıkıntılarla karşılaştıklarını söyledi. Kentte 27’si faal 35 amatör futbol spor kulübünün yer aldığını dile getiren Osman Kocabıyık, tüm maçlar için sadece 2 sahanın kullanıldığını ve Uşak Belediyesi’nin Barış Battal Stadı’nın henüz inşaatıyla ilgili devam eden çalışmalardan dolayı kullanılamadığını söyledi. Soyunma odaları konusunda problemlerin bulunduğunu kaydeden Osman Kocabıyık, “2 takım maç yaptığı zaman en büyük sorun soyunma odası oluyor. Takımlardan biri, ya soyunma odası sırası bekliyor, ya da arabanın içinde soyunup giyiniyor. Arabada soyunup giyinmek, bizlere yakışmıyor. Amatör  takımların sorunu çok fazla, sizden öncelikli isteğimiz bir saha ve kullanışlı soyunma odaları” dedi. Bir sonraki dönem göreve gelecek belediye ve il genel meclisinden 200’er bin TL amatörlere destek talep edeceğini kaydeden Osman Kocabıyık, maddi anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın verdiği desteklerden dolayı memnun olduklarını ifade etti.


       
        BAKAN KASAPOĞLU: TÜM İHTİYAÇLARINIZI GİDERECEĞİZ
        Amatör takımların taleplerini dinleyen Bakan Kasapoğlu, “Amatörler bizim için çok büyük önem taşıyor. Çünkü Cumhurbaşkanımız da gençlik yıllarında sporla ilgilenmiş ve bu konuyla ayrı bir önem veriyor. Şu anda en modern tesisleri inşa ettik ve buraların içini doldurmamız lazım. Bu noktada önceliği amatörlere vereceğiz ve ihtiyaçlarınızı gidereceğiz. Bugüne kadar Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan güzel işler yapmış ve Mehmet Çakın kardeşimiz de bunları devam ettirecektir. Sizlerden tek isteğimiz sporu tabana yaymanız ve herkesin bu noktada harekete geçmesini sağlamanızdır” dedi.



        Uşak’ta 3X3 basketbol sokak turnuvalarını başlatacaklarını dile getiren Bakan Kasapoğlu, “Spor sadece futbol değil ve biz bunun bilincindeyiz. Tüm spor dallarına katkılarımız olacak. Türkiye’de ilk defa 3X3 basketbol sokak turnuvalarını Uşak’ta başlatacağız. Başkan adayımız Mehmet Çakın’ın da spor için güzel projeleri var ve bunları destekleyeceğiz. Yatırımların hayata geçmesi ve sürdürülebilirliği için yerel yönetim ve merkezi hükümet uyumu çok önemli. Arkadaşımızın genç ve dinamik yapısıyla, Uşak’taki spor kulüpleri istenen noktalara gelecektir” diye konuştu. Öte yandan toplantıya; AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can, sporcular ve gençler katıldı.
 
Editör: TE Bilişim