Ülke genelinde ve uluslararası yarışmalarda 60’ın üzerinde birincilik olan Uşaklı maratoncu Akın Yeniceli, AB Bakanı ve Başmüzakereci  Mevlüt Çavuşoğlu tarafından gönderilen bir mektupla kutlandı. Bakandan gelen kutlama milli sporcuyu duygulandırdı.

12 Temmuz tarihinde yapılan 11. Uluslararası Almanya Baerenfels Trail Maratonu’nda 64 kilometre 800 metre klasmanında ve yaş grubunda  262 sporcu arasında birinci gelen Uşaklı milli maratoncu Akın Yeniceli’ye bir mektup gönderen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, milli sporcuyu başarısından dolayı kutladı.

Bakan Çavuşoğlu, kutlama mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Akın Yeniceli. Türkiye’yi temsilen katıldığınız 11. Uluslar arası Baerenfels Trail Maratonu’nda kendi klasmanınızda ve yaş kategorinizde birinci olarak çifte madalya kazanma başarısını gösterdiğinizi memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayım. Sizin gibi değerli sporcularımız sayesinde, şanlı bayrağımız uluslar arası şampiyonalarda gururla dalgalanmaktadır. Kazanmış olduğunuz bu önemli başarıdan dolayı tebrik eder, selamlarımı sunarım.”


 “BANA BÜYÜK MOTİVASYON OLDU”

Özkan Yalım, Uşakspor’u almadı! “Ben iş insanıyım” diyerek ağız değiştirdi Özkan Yalım, Uşakspor’u almadı! “Ben iş insanıyım” diyerek ağız değiştirdi

Bakan’ın mektupla kendini kutlamasının gurur verici olduğunu söyleyen Uşaklı milli maratoncu Akın Yeniceli, “Bugüne kadar 60’ın üzerinde yarışmadan birincilikle döndüm. Sayısız kere de ikincilik ve üçüncülüklerim oldu. Sayın Bakanımızın başarımı kutlaması da bana uluslararası bir yarışmada birincilik kazandırmışım gibi büyük bir zevk verdi. Uşak adını, hem sportif başarılarda, hem de, devlet büyükleri nezdinde duyurmak da bana büyük bir keyif veriyor” diyerek sevincini dile getirdi.

Uşak Belediyespor adına Türkiye de ve uluslar arası düzenlenen ultra maraton müsabakalarına katılan Akın Yeniceli, “Devlet büyüklerimizin bana göstermiş olduğu ilgi ve alaka beni ayrıca mutlu kılıyor ve üzerimde büyük bir motivasyon yaratıyor. Ayrıca da şu anda maddi manevi olarak desteğini esirgemeyen Uşaklı işadamları Sayın Mehmet Sesli ve Hüseyin Keskin’e de çok teşekkür ediyorum. Onların desteği ile 15 Ağustos tarihinde Bolu’da 100 kilometrelik “Anadolu Dağ Maratonu”na katılacağım” dedi.

Yeniceli, asıl hedefinin de 13 Eylül tarihinde Hollanda da yapılacak olan uluslar arası Ultra Maratonda yarışmak olduğu belirterek, “Burada dünyanın sayılı maratoncuları ile 50 kilometre koşacağım. Hedefim, burada da birinci gelerek Uşak’ın adını tüm dünyaya ve Türkiye ye yeniden duyurmak olacaktır” diyerek özlemini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim