Uşak’ta faaliyet gösteren Emre Çek, neden spor salonları kurduğunu anlattı Uşak’ta faaliyet gösteren Emre Çek, neden spor salonları kurduğunu anlattı
Uşak, dünden beri UTAŞ Uşaspor ve Ödemişspor arasında geçen ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilip, her iki takımın da 3-0 hükmen mağlup sayıldığı kararı konuşuyor. 

Karara ilk tepkiyi, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve UTAŞ Uşakspor Başkanı Ali Rıza Çümen gösterdi. Uşak Belediye Başkanı Cahan, dün katıldığı Kanal 3 programında da konuyla ilgili görüşlerini ifade ederek, “Uşak’ın şampiyon olmaması için ayak oyunları dönüyor” dedi.
UTAŞ Uşakspor Başkanı Ali Rıza Çümen ise, bunun bir zulüm olduğunu ifade etti.


Taraftar da gerekli tepkiyi sosyal medyadaki paylaşım ve yorumlarıyla göstererek, takımın hakkının yendiğine dair kanısını ortaya koydu.

YENEN 3 PUAN TÜM UŞAK’IN DAVASIDIR
Dün, TFF’nin aldığı karar, Uşak lobisinin biraz daha güçlü olması gerektiğine işaret etti. Uzun yıllar, kendi içindeki hatalar, hakemlerin tutumları ve maddi sorunlar nedeniyle, profesyonel liglere çıkamayan Uşak, ilk defa bu sezon, bu havayı yakaladı. Hem de bir önceki devre, alınan mağlubiyetler ve puan kayıplarına rağmen.
Ödemiş maçında hakkı yenmese, şu anda liderlik koltuğunda oturacak olan UTAŞ Uşakspor’un artık hiçbir maçı kaybetme gibi bir lüksü yok.  Ve Uşak, Ödemiş’le yapılan maçtaki 3 puan kaybından dolayı şampiyonluğu kaçırırsa, pisi pisine 3’üncü ligden mahrum kalacak.
Futbol, garibanı zengini herkesi aynı çatıda buluşturan ve aidiyetlik duygusu veren sporların başında geliyor. Uşakspor ise, köklü tarihi ve yıllardır profesyonel liglere hasretiyle sık sık gündeme geliyor. Böylesi bir ortamda, 3.Lig’in kapısını bin bir emekle aralamak üzere olan takıma, yapılan bu zulme seyirci kalınmaması gerek.
         Neticede bu konu, sadece Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın, UTAŞ Uşakspor Başkanı Ali Rıza Çümen’in veya taraftarın meselesi değil. Sağı-solu, iktidarı-muhalifi, kamusu-sivil toplumu ve işçiden işverene kadar tüm kentin davasıdır. Uşak, göz göre göre yenen bu 3 puanın peşine düşmeli ve hakkını tek yumruk halinde aramalıdır.

BAŞBAKAN YARIN UTAŞ UŞAKSPOR ATKISINI TAKACAK

Neyse ki bu talihsiz olayı, en üst düzeyde anlatmak ve çözüm için destek istemek için önümüzde bir fırsat var. Başbakan Binali Yıldırım, yarın (26 Mart 2017), Uşak’a geliyor ve bir mitingle halka hitap edecek. Muhtemelen Başbakan’ın omuzlarında, UTAŞ Uşakspor’un atkısı olacak. Uşak’ı temsil eden siyasetçiler ve yöneticiler bu konuyu Başbakan Binali Yıldırım’a tüm netliği ile arz etmeliler. Çünkü Uşak’ın yenen 3 puanı ancak bu şekilde geri alınabilir. Aksi halde, her yıl aynı terane yaşanır durur.
SEVGİYLE KALIN
ALİ ARASLI//

 
Editör: TE Bilişim