BAHREYN’DE TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDILAR

BAHREYN’de düzenlenen 23 ülkeden 18 takımın katıldığı ‘Sodi World Serie’ Endurans yarışlarına katılarak Türkiye’yi temsil eden Turkey Racing Team takımı dünya ikincisi olarak Bahreyn’de Türk Bayrağı’nı dalgalandırdı.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Inta Otomotiv İşletme Müdürü Güney Altuner (28), karting yarışmalarında dereceleri bulunan arkadaşları Mehmet Yaman, Yusuf Görücüoğlu, Bestanbey Yüzbaşıoğulları ve Kuzey Eroğlu ile 27-28 Şubat’ta Bahreyn’de Uluslararası Karting Pisti’nde düzenlenen ‘Sodi World Serie’ endurans yarışlarına Turkey Racing Team ismiyle katıldı. 23 ülkeden 18 takımın yarıştığı şampiyonanın ilk ayağında 1414 metre uzunluğunda ki asfalt pistte 24 saat aralıksız değişimli gokart aracı kullanan 5 pilot, 24 saatte 1038 tur atarak dünya ikinciliğine imza attı. Yarışmanın birincisi 1056 turla İspanya, üçüncüsü ise 1023 turla Bahreyn oldu.

Turkey Racing Team takımından Uşaklı genç işadamı Güney Altuner, 2015 yılının uluslararası ilk yarışında dünya ikincisi olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Gokart kullanmaya 4 yıl önce başladım. Bu sporu iki yıl amatör olarak yaptım. Son iki yıldır da profesyonel olarak yapıyorum. Karting sporuna ilgim çocukluğumdan geliyor. İzmit Körfez Yarış Pistinde yarışmaları izleyerek büyüdüm. O günden bu yana motor sporlarının hep içinde oldum. Drak ve pist yarışmalarının uzun yıllar içinde bulundum. Karting’de ödüllere sahip Mehmet Yaman’la tanıştıktan sonra bu sporun üzerinde durarak İzmir ve İzmit’te 4 arkadaşımla birlikte antrenmanları yaptık. 2 yıllık çalışmanın ardından Bahreyn’de düzenlenen yarışmaya katıldık. 5 arkadaş 24 saat süren yarışmada, birer saatlik dönüşümlü pilotluk yaparak 1414 metre uzunluğundaki pistte 1038 tur attık. 23 ülke arasında dünya ikincisi olarak Türk bayrağını dalgalandırdık.”

21-22 Mart’ta İtalya’da yapılacak 2. Etap yarışmalarının hazırlıklarını İzmir’de ki pistte sürdürdüklerini belirten Güney Altuner, “Yarışmada ki performansımızla dünya ikinciliği almamız bizleri daha da heveslendirdi. Ekip çalışmasıyla dünyada Türkiye’nin adını karting şampiyonasında duyurduk. 21-22 Mart’ta İtalya’da yapılacak olan karting 2. Etap yarışmalarına hazırlığımız devam ediyor. Ardından İspanya, Fransa, Almanya ve Portekiz’de ki yarışmalara da katılarak bu sporda iddialı olduğumuzu tüm dünyaya duyuracağız. Hedefimiz Dubai’de finallerde şanlı bayrağımızı dalgalandırmak” dedi.

Kahraman: Özkan vekilimiz takımı alırsa memnun oluruz ve onaylarız, fakat bize gelen bir şey yok Kahraman: Özkan vekilimiz takımı alırsa memnun oluruz ve onaylarız, fakat bize gelen bir şey yok

Uşak Belediyesi’ne ait motospor pistinin aktif hale getirilmesini isteyen Altuner, “Uşak, uluslararası boyutta motospor pistine sahip ancak aktif değil. Bu konuda Uşak’ta ki bürokratlarında motor sporlarına gönül verenlere manevi olarak destek olmalıdır. Pist her türlü uluslararası müsabakaya müsait olmasına rağmen, ne yazıkki kullanılmıyor ve herhangi bir etkinlik düzenlenmiyor. Pistte ulusal ve uluslararası yarışmaların yapılması kentimizin tanıtımı açısından çok önem arz ediyor.  Pistimiz süpermoto, karting, scooter ve mobilet yarışlarına uygun, bu nedenle pistin bu tip faaliyetler için aktif hale getirilmesini istiyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim