Kahraman: Özkan vekilimiz takımı alırsa memnun oluruz ve onaylarız, fakat bize gelen bir şey yok Kahraman: Özkan vekilimiz takımı alırsa memnun oluruz ve onaylarız, fakat bize gelen bir şey yok
 Uşak Belediyesi tarafından 2013 yılında hizmete açılan, “Atlı Rehabilitasyon ve Spor Merkezi” özellikle Pazar günü Uşak halkının ailece vakit geçirdiği, binicilik sporu yapabildiği ve özellikle çocukların hayvan sevgisini geliştirdiği, Uşak’ın en popüler tesislerinden birisi oldu. Uşak Belediyesi Atlı Rehabilitasyon ve Spor Merkezi Uşak halkından büyük ilgi görüyor. Burada ailece vakit geçiren Uşaklılar, hem binicilik sporu öğreniyor, hem de çocuklarına atlar vasıtasıyla hayvan sevgisini öğretiyor. Uşak belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, tesislerde bulunan kafeterya ve restoranın UTAŞ’a devredildikten sonra kaliteli ve ucuz hizmet vermesi nedeniyle hafta içerisinde de vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü belirtti.

“ZİHİNSEL ENGELLİ VE OTİSTİK ÇOCUKLARIN REHABİLİTASYONU İÇİN KURULMUŞTU”

Atlı Rehabilitasyon ve Spor Merkezi’nin Türkiye de çok az ilde bulunduğunu kaydeden Uşak Belediye Başkanı Erol Korkmaz, “Burada asıl amaç, zihinsel engelli ve otistik çocukların rehabilitasyonunu sağlamaktır. Bu konudaki faaliyetlerimiz devam ederken, tesislerimizde bulunan 13 at aynı zamnad bütün Uşak halkının binicilik sporuna ilig duymasını sağlıyor. Haftanın 7 günü vatandaşlarımız burada atlara binerek spor yapıyor ve ailece hoşça vakit geçiriyor” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Korkmaz, “Uşak halkının Atlı Rehabilitasyon ve Spor Merkezi’ne gösterdiği talep bizi çok mutlu ediyor. Şu anda Uşak’ın en gözde tesislerinden birisi haline geldi. Burada görev yapan eğitimli personelimiz ve usta binici öğretmenlerimiz, halkımıza kaliteli hizmet vermek için gece gündüz çalışıyor. Merkezimiz, kışın en soğuk günlerinde bile halkımızdan büyük ilgi görüyor. Özellikle otistik ve zihinsel engelli çocuklarımızın ata binerek hayata daha sıkı tunmaları ve mutlu olmaları bizi de ayrıca mutlu kılıyor” şeklinde Uşak halkının ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


CİRİT SPORUNA DA BÜYÜK KATKI SUNUYOR

Atlı Rehabilitasyon ve Spor Merkezi’nin ata sporu cirite de büyük katkıları olduğunu söyleyen Korkmaz, “Merkezimizde cirit takımlarımız neredeyse her hafta sonu müsabakalar yapıyor. Yurt içi ve yurt dışı atlı cirit müsabakaları için form tutmuş oluyorlar. Böylece ata sporumuz cirit hak ettiği ortamda hak ettiği ilgiyi Uşaklılardan görmüş oluyor. Ayrıca, Cirit severler de hak ettikleri ortamlarda müsabakaları izliyor” ifadesini kullandı.

Korkmaz, “Atlı Rehabilitasyon ve Spor Merkezimizin, Uşak halkından bu kadar yoğun görmesi, bize burada etkinliklerin artırılması ve tesislerimizin geliştirilmesi konusunda yeni projeler üretmemiz konusunda ilham verdi. Bu konuda Uşak Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Spor İşleri Müdürlüğümüz ortaklaşa proje üretmek için çalışmalarını sürdürüyor. Burada çeşitli kültürel faaliyetler düzenlemeyi ve Uşak halkının daha çok faydalanmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

UŞAKLILAR ATLI REHABİLİTASYON VE SPOR MERKEZİ’NDEN MEMNUN

Hafta sonu ailece hoş vakit geçirmek için Uşak Belediyesi Atlı Rehabilitasyon ve Spor Merkezi’ne geldiklerini belirten Uşaklılar ise, “Önce burası çok nezih bir ortam, hem spor yapma imkanı buluyoruz. Hem de çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyoruz. Hesaplı bir şekilde kafeteryada bir şeyler yiyip içiyoruz. Bu zamanda hem ekonomik, hem de kaliteli bir yer bulup, üzerine spor yapacağımız tesis bulmak kolay değil” şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim