GAZİLER HAYATA DÖRT ELLE SARILIYOR

Vatan uğruna çarpışırken hayatlarının baharında engelli olan gaziler dört elle yaşam sarılıyor. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi tarafından düzenlenen halter müsabakasında yarışan gaziler içerisinde 85 kilo halter kaldıran Şube Başkanı Nezih Börekçi şampiyon oldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi ve Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen halter müsabakası Atatürk Kültür Merkezi Spor Salonunda yapıldı. Dernek üyesi; Başkan Nezih Börekçi, Kemal Cengiz, Bülent Çitim, Yaşar Kaymaz ve 14 yaşında tekerlekli sandalye ile hareket edebilen Tarık Tekin’in katıldığı müsabakaların hakemliğini halter Antrenörü Tayip Zeybek yaptı.

Müsabakalarda:

Tarık Tekin 60 kg, Kemal Cengiz 70, Bülent Çitim 65, Yaşar Kaymaz 65 kg ağırlık kaldırdı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi Başkanı Nezih Börekçi ise 85 kilo ağırlık kaldırarak müsabakaların birincisi oldu.

“SPOR SAYESİNDE SORUNLARIMIZI YENİYORUZ”

2006 yılında Piyade Uzman Çavuş olarak Şırnak ilinde vatani görevini yaptığı sırada mayına basması sonucu Gazi olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi Başkanı Nezih Börekçi, gazileri yeniden hayata bağlamak için spora yöneltip kötü alışkanlıklardan korumak için sportif aktivitelerde bulunduklarını kaydetti.

Sporun, vücutlarının engelli kalan organlarını güçlendirdiğini belirten Börekçi, “Spor yapmak biz gazileri fiziksel anlamda güçlendirdiği gibi ruhsal anlamda da güçlü kılıyor. Psikolojik sorunlarımızı da spor sayesinde yenmeye çalışıyoruz” dedi.

Kendisini fiziki ve psikolojik anlamda hayata bağlayan sporun gençlere de büyük faydalar sağladığına inandığını dile getiren Börekçi şunları söyledi:

"Sporun çok büyük katkıları oldu. Fiziki kazanımların yanı sıra belki de farkına varmadığımız psikolojik rahatsızlıklarımızı da bu spor sayesinde yendik. Bunun için gençlerimizi spora yönelterek onlara da faydalı olmaya çalışıyoruz. Sokaktaki gençleri 2-3 saatliğine de olsa spor salonuna çekebilirsek, içki, uyuşturucu, sigara gibi birçok kötü alışkanlıktan uzak tutacağımızı , fiziki ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Ayrıca ergenlik döneminde farklı yönlere kanalize olabilecek gençlerimizin, enerjilerini sporla atarak dışarıda birtakım zararlı eylemlerde bulunmayacaklarını düşünüyorum. Tüm bu kazanımlara ek olarak gençlerimizin imza attığı ulusal ve uluslararası başarılar olursa bizim için çok büyük gurur ve moral kaynağı olacaktır.”

Börekçi, “Bizden desteklerini esirgemeyen Uşak Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve çalışanlarına özellikle de halter müsabakası için bizlere emek veren ve turnuvayı düzenleyen Halter Antrenörü Sayın Tayip Zeybek’e de çok teşekkür ediyorum. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi olarak gazilerimizi normal yaşama uyum sağlaması için etkinliklerimiz bundan sonra da sürecektir. Tüm Uşak halkını etkinliklerimize davet ediyor ve desteklerini bekliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Uşak Belediye Başkanı, Çakın: Uşakspor'a bütün kent sahip çıkmalıydı fakat olmadı Uşak Belediye Başkanı, Çakın: Uşakspor'a bütün kent sahip çıkmalıydı fakat olmadı

 

Editör: TE Bilişim