Uşak Belediyesi sporun ve sporcunun yanında bir belediye olarak çalışmalarına devam ediyor. Birçok başarılar ile şimdiden spor konusunda örnek kentler arasında yer alan belediye spor dallarının kentte icra edilmesi ve sevilmesi için organizasyonlara da imza atıyor. Bu kapsamda bilardo sporunda Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen sporcuların katıldığı bir turnuva Uşak Belediyesi katkıları ile gerçekleştirildi. Majör Bilardo Salonu’nda gerçekleşen turnuvanın finaline belediye yönetimi de katıldı. Finalde Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal ve bilardo sevenler hazır bulundu. Savaş Bulut ve Mümin İsli’nin final mücadelesi heyecanlı anlara sahne olurken Savaş Bulut finali kazanarak şampiyon oldu. Turnuvanın sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ta gerçekleşen organizasyonda katkılarının olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Bilardo turnuvasının başlaması ile ilginin beklediklerinden daha fazla olduğunu dile getiren Cahan, " Uşak’ta farklı spor dallarının kentimize sevdirilmesi adına çalışmalarımız sürüyor. Bunlardan birisi de bilardo sporudur. Bize turnuva ile ilgili teklif geldiğinde hiç düşünmeden onayladık. Üç gün süren bilardo şampiyonası dünya çapında şampiyonlar ile daha da lezzetlendi. Gelecek yıllarda dünya şampiyonası da yapmak isteriz” dedi. Şampiyona konusunda çok olumlu tepkiler aldıklarının altını çizen Cahan, bu durumun gelecekte spor adına daha iyi işler yapmada bir ölçüt olduğuna dikkat çekti. Uşak’ın sporda marka bir kent olacağının işaretini veren Başkan Cahan, " Marka Uşak için çıktığımız yolda inanıyoruz ki sporda da marka olacağız. ilimizden başarılı sporcular ve takımların çıkmasının yanında spor turnuvaları düzenleyerek sporu seven bir gençlik ortaya çıkaracağız. Bu düşünceler ile kısa sürede sporda adından sıkça bahsettiren bir kent olacağız” ifadesini kullandı.

Süper Lig İstatistikleri Süper Lig İstatistikleri

Uşak’tan dünya şampiyonları çıkacak

Uşak’ın bilardo konusunda dünya şampiyonları çıkaracak bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " Bugün ilimizde böyle bir turnuvayı gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bilardo sporu ilk bakışta bizlere kolay bir spor gibi geliyordu. Fakat gördük ki oyun tamamen hesap üzerine kurulan ciddi bir oyun. Özellikle birebir izleme fırsatının ardından bu kanaatimiz daha çok arttı. İlimizde gerçekleşen şampiyonada dünyanın önde gelen sporcularını ağırladık. Hepsi dünya klasmanında üst sıralarda olan sporcuların katılımı ile heyecanla bir turnuva gerçekleşti. Biz de son gününde izleme fırsatına nail olduğumuz turnuvada gelecek için önemli ipuçları aldık. Şampiyona da ilimizin gençlerinin bilardo konusunda ne kadar istekli olduğuna da şahit olduk. Bu durumda gelecekte dünya şampiyonları çıkması için bu şekilde organizasyonları olmasına karar verdik. Biz sadece bilardoda değil; tüm spor branşlarında kentimizin ön sıralarda olması hedefi ile çalışmaktayız. Marka şehir Uşak hedefine, sporda da marka olmayı hedeflerimizin arasına aldık. Bireysel ve takım halinde kazanacağımız başarılar ile sporda iyi noktalara geleceğiz. Belediyemiz bu konuda en iyi icracı olacak. Kentimizde sağladığımız başarılar ise gençlerimizin daha çok spora yönelmesine neden olacaktır. Spora olan desteklerimiz bu nedenle ara vermeden sürecektir. Gelen talepleri de en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından turnuvada birinci gelen Savaş Bulut’a ödülünü Başkan Nurullah Cahan takdim ederken, ikinci gelen Mümin İsli’ye ise Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz ödülünü verdi. daha sonra Başkan Cahan’da bilardo atışı gerçekleştirdi. 

Editör: TE Bilişim