Uşak Belediye Başkanı, Çakın: Uşakspor'a bütün kent sahip çıkmalıydı fakat olmadı Uşak Belediye Başkanı, Çakın: Uşakspor'a bütün kent sahip çıkmalıydı fakat olmadı
AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, geçtiğimiz günlerde kenti ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun kente yeni bir stadyum sözünü verdiğini ve bunun hayata geçmesi için göreve geldiğinde tüm çalışmaları ortaya koyacaklarını söyledi. 

Önceki hafta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun kenti ziyaret ettiğini ve amatör futbol kulüpleri başta olmak üzere farklı spor dallarının temsilcileriyle bir araya geldiğini belirten Mehmet Çakın, “Sayın Bakanımız Mehmet Kasapoğlu, yaklaşık 2 hafta önce ilimizi ziyaret ettiler ve yeni yapılacak stadyum ile 2 mahalleye butik yüzme havuzunun sözünü verdiler. Bizler göreve geldiğimizde, bu iki yatırımın hayata geçmesi için belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağız ve ilimize yakışır bir sahayı inşa edeceğiz” dedi. 
Sporun her dallarına destek vereceklerini dile getiren Mehmet Çakın, futbolun yanı sıra cirit ve diğer dalların önünü açacaklarını kaydetti. Çakın, “Uşak’ta bugüne kadar sporla ilgili en önemli tesisler bizim dönemimizde kazandırıldı. Daha önceki iktidarlar zamanında temeli atılan ve bir süre sonra inşaatında hiçbir yol alınmadığı için kaderine terk edilen bir çok yatırım, AK Partili yerel ve genel yönetimlerin elini taşına altına koymasıyla tamamlandı. İlimize yeni bir kapalı spor salonu bizim zamanımızda yapıldı ve şu anda önümüzde yeni stadyum projesi bulunuyor. Yeni futbol sahasının yapımı için sayın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, gerekli sözü verdi ve biz de bunun hayata geçmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Bunun yanı sıra ilimize yeni bir cirit sahası kazandırıldı ve burada daha üst düzey başarılar elde edilmesi için de göreve geldiğimizde, belediye olarak desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi. 
Kentteki tesisleşmeyi hızlandıracaklarını belirten Mehmet Çakın, şöyle söyledi: “Amatör spor kulüplerimiz nitelikli ve ihtiyaca yanıt verecek tesisler istedi. Bunun için gerekli projelerimizi şimdiden oluşturuyoruz. Nitelikli ve gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutacak spor hizmetleri, yeni dönemde Uşak halkına sunulacak. Ayrıca ilimizin profesyonel liglerde de başarı elde etmesi için de ne gerekiyorsa yapılacak”.
Editör: TE Bilişim